Fury támogatja Usykot, hogy véget vessen Joshua karrierjének

Domináns győzelmet vár az ukrán ökölvívótól a visszavágón.


A WBC nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury arra számít, hogy Oleksandr Usyk megtartja egységes koronáját Anthony Joshua ellen.

Tavaly szeptemberben Usyk egyhangú pontozással legyőzte Joshuát, és megszerezte a WBO, WBA, IBO, IBF nehézsúlyú bajnoki címeket. A visszavágót júniusban vagy júliusban rendezik. Fury nemcsak Usyk győzelmét látja előre, hanem azt is, hogy ez akár Joshua karrierje végét is jelentheti.

„Íme, hogy megy is ez. Ezt itt hallod először. A visszavágón Usyk le fog csapni, ha van még kedve hozzá. Aztán vége, Joshua karrierje ennyi volt. Három vereség, jó éjt.”

Fury elárulta, hogy Joshua elkerülhette volna a Usyk elleni visszavágót, ha elfogadja a félrelépési szerződést. Ez lehetővé tette volna, hogy Fury és Usyk megküzdjön egymással a vitathatatlan bajnoki státuszért.

„Megvolt a lehetősége, hogy mindent elkerüljön, és hagyja, hogy elvégezzem a piszkos munkát. Még pénzt is fizettem volna neki, de nem fogadta el, mert a kapzsiság úrrá lett rajta. Azt hitték, kétségbeesett vagyok, és annyira meg akarok küzdeni a vitathatatlan címért, hogy mindent odaadok. A követeléseik nevetségesek voltak. Nem érdekel a testépítő. Amikor veretlen volt érdekelt, amikor bajnok volt érdekelt, de most nincs mit felmutatnia. Mit mondott évekkel ezelőtt? Csak azokkal akar harcolni, akiknek öve van. Hirtelen neki egysincs, ha jól tudom.”

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és fotók: Tyson Fury / Twitter

Videók