Fury: azt akarom, hogy Wilder harcoljon a megüresedett WBC címért

„Ő a második legjobb nehézsúlyú ökölvívó.”


Veretlenül fejezte be pályafutását Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, miután szombat este a londoni Wembley Stadionban a hatodik menetben kiütötte honfitársát, a brit Dillian Whyte-ot.

Fury abban reménykedik, hogy korábbi ellenfele, Deontay Wilder fog megküzdeni a WBC megüresedett címéért, amennyiben tényleg visszavonul. Fury háromszor küzdött Wilderrel. Az első meccsük döntetlen, míg a másik kettő Fury győzelmével ért véget.

Wilder jelenleg az 1. helyen áll a WBC-nél, Joe Joyce pedig a második helyen. Joyce jelenleg a WBO kötelező kihívója, és közel áll a megegyezéshez, hogy nyáron megmérkőzzön Joseph Parkerrel. Wilder egyelőre nem árulta el jövőbeli terveit.

„Szeretném, ha Deontay Wilder újra harcolna valaki ellen a címért. Nem tudom, ez lehetséges-e. Három meccset veszített zsinórban, és még mindig az 1. helyen áll. De ez rajtuk múlik. Deontay tízszer megvédte már e a címet, többször, mint bárki más. Megdöntötte Muhammad Ali és Vitalij Klitschko címvédési rekordját, egyszerűen szerintem nem kapja meg a megérdemelt elismerést. Azt hiszem, Wilder a második legjobb nehézsúlyú harcos. Rajtam kívül, bárkit kiütne” – Fury.

Forrás: boxingscene.com és MTI
Borítókép és fotók: Deontay Wilder / Twitter

Videók