Floyd Mayweather már nem akar kockáztatni

Elárulta a tervét.


Floyd Mayweathernek nem okoz gondot, hogy világossá tegye a szándékait. A legendás, veretlen egykori bokszbajnok nem habozott, hogy tudassa a küzdősportok világával, hol tart a karrierje.

A 45 éves Mayweather kiütéses győzelmet aratott Mikuru Asakura felett egy bemutató mérkőzésen vasárnap a Super RIZIN főmérkőzésén a japán Saitamában. Ez volt a negyedik bemutatómérkőzése azóta, hogy 2017-ben 50-0-s mérleggel visszavonult a profi ökölvívástól.

A Super RIZIN mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mayweathert arról kérdezték, hogy megküzd-e a jelenlévő egykori riválisával, Manny Pacquiaóval. Mayweather azt mondta, hogy nem szállna szembe Pacquiaóval vagy igazából egyetlen magas szintű bokszolóval sem – csak YouTuberekkel vagy MMA harcosokkal.

„Visszavonultam a sporttól, és nem hagytam, hogy a sport küldjön nyugdíjba. Most már csak olyan helyzetbe fogom hozni magam, hogy jó legyen nekem, de a legmagasabb szinten harcolhassak. Én diktálok és irányítok. Nem fogok már bokszolókkal, korábbi világbajnokokkal harcolni, akik meggyötrik a testem. Okkal vonultam vissza. Azért vagyok itt, hogy jól érezzem magam és szórakozzak – néha három menetben, néha nyolc menetben, olyan fickókkal, akik segítenek majd szórakoztatni az embereket.”

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép és fotók: Cliff Hawkins/Getty Images

Videók