Evander Holyfield így nyerte el Mike Tyson tiszteletét

Az edzőnek kellett szétválasztani a feleket.


Evander Holyfield elmesélte mi történt a ringben, amikor először harcolt Mike Tyson ellen egy sparring edzés során.

1984-ben mindkét ökölvívó fiatal bunyósként készült a közelgő olimpiára. 

Tyson már ekkor is nehézsúlyúnak számított, Holyfield azonban könnyebb volt nála. Ő ekkor még más súlycsoportba tartozott.

Iron Mike rendre kiütötte sparring partnereit, így lassan már nem tudott kivel gyakorolni.  

A Colorado Springsben található amerikai olimpiai edzőközpontban Holyfield odalépett Tysonhoz és megkérdezte a fiatal tehetséget, hogy akar-e ellene kesztyűzni.


"Hé ember, te a barátom vagy, nem akarlak bántani téged."
- válaszolta neki Tyson.

"Ezen kicsit megsértődtem, mert Tyson akkor még csak 17 éves volt, én meg egy 21 éves felnőtt férfi." - idézte fel a történteket Holyfield.

Végül 16 unciás kesztyűkkel léptek a szorítóba, de Tysonnak kikötötték, hogy csak a bal kezével üthet majd. Ez persze nem tetszett ellenfelének, aki kérte, hogy Tyson is üthessen mindkét kezével.

Pat Nappi, amerikai amatőr edző mindössze 90 másodperccel a harc kedzete után ugrott be a ringbe, mert az ütközet kezdett elfajulni és félő volt, hogy valaki komolyabban megsérül majd.

"Tudom, hogy sokszor megütöttem őt. Többször, mint bárki más, aki addig kesztyűzött vele. Azt gondolom, aznap elnyertem Tyson tiszteletét." 


Fotó: Focus on Sport/Getty Images /1997-es nehézsúlyú világbajnoki összecsapás/

Sport365.hu - Mike Tyson már 15 évesen is vadállatként pusztította el az ellenfelét - Videó

Mike Tyson kétségtelenül az egyik legpusztítóbb bokszoló akit valaha láthattunk. Az alacsony termete ellenére a fiatal Tyson könyörtelen agresszióval intézte el ellenfeleit. Villámgyors mozgása és nyers ereje repítette őt a csúcsra. Iron Mike az ökölvívás történetében a legfiatalabb bajnok lett 1986-ban mindössze 20 évesen, amikor győzött Trevor Berbick ellen, ez a mai napig rekord.


Borítókép: Sportbible.com
Forrás: Sportbible.com

 

Videók