Edwards ismét legyőzte Usmant: a ufc elnöke már tudja, ki lesz a következő

Colby Covington a következő a sorban.


A UFC 286 főmérkőzésének befejezését követően, amelyen Leon Edwards sikeresen megvédte váltósúlyú címét Kamaru Usman ellen, Dana White, a UFC elnöke megerősítette a riportereknek, hogy Covington lesz a következő esélyes az övre.

„Nem tudom, hogy mikor fogjuk megcsinálni, de ez az a mérkőzés, aminek van értelme. Colby idejött, lefaragott a súlyából és mindent megtett, hogy itt lehessen ezen a meccsen. Megérdemli az esélyt, arról nem is beszélve, hogy hol áll jelenleg a legjobbak között” - mondta White a The O2 Arénában tartott, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A teremben tartózkodó Hunter Campbell, a UFC üzleti vezetője megerősítette, hogy a promóció egy váltósúlyú Belal Muhammad és Shavkat Rakhmonov közötti mérkőzésen is dolgozik. Covington a Jorge Masvidal elleni 2022. márciusi győzelme óta nem harcolt. A UFC 286 előtt bemért, mint tartalék, és megcsinálta a bajnoki súlyt. Az Usman elleni két vereségen kívül Covington 2015 óta nem kapott ki.

A szombati győzelemmel Edwards 12 mérkőzés óta - az Usman elleni első összecsapás óta - nem kapott ki. Ez idő alatt olyan nevekkel harcolt, mint Nate Diaz, Rafael dos Anjos, Gunnar Nelson és Donald Cerrone.

Borítókép: Getty Images

Videók