Cselgáncs: két magyar érem Csádban

Krizsán Szabolcs arany-, Urbancsok Tamás pedig bronzérmet nyert a hétvégén Csádban az Africa Open elnevezésű nemzetközi cselgáncsversenyen.


 "Az ausztriai edzőtábor után érkeztünk 16 órás utazás után Csádba, N'djanema városába, a nemzetközi szövetség meghívására" – számolt be a judoinfo.hu szaklapnak Krizsán Szabolcs, a Honvéd-Kipex tavaly Rijekában Grand Prix-győztes dzsúdósa.

A két magyar mellett Európából románok, a fekete földrészről pedig a hazaiak mellett kenyai, elefántcsontparti, kameruni, guineai, zimbabwei, mozambiki, burundi, gaboni, közép-afrikai és nigeri versenyzők léptek tatamira a 35 fokos forróságban. Krizsán többek között egy kameruni és egy elefántcsontparti Afrika-bajnoki érmest és olimpikont vert meg, míg Urbancsokot csak egy román riválisa tudta legyőzni.

"A helyieknek a nagy szegénység miatt sajnos kevés lehetőségük van sportolni, viszont nagyszerű volt tapasztalni, hogy a dzsúdó milyen összetartó erővel bír itt is. Rengetegen családostul látogattak ki a versenyre, és hatalmas elánnal biztatva versenyzőiket, nagyszerű atmoszférát teremtettek" - mesélte Krizsán Szabolcs.

Videók