Cirjenics és Sipőcz is a vigaszágon folytatja

Pedig a legalább 150 kilós kínait is legyőzte a 18 éves versenyző.


A 100 kilogrammos Cirjenics Miklós és a +100 kilós Sipőcz Richárd a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.
 
A két csuklóműtét után visszatért Cirjenics második mérkőzésén a holland Jelle Snippével találkozott, és egy perc elteltével már vazaarival vezetett. A World Tour-viadalokon kilenc éremnél tartó paksi dzsúdós a hátralévő időben magabiztosan őrizte előnyét, ezzel a nyolc közé került.
 
Ott a World Touron tíz érmet gyűjtő portugál Jorge Fonseca várt rá, aki ellen 4-2-re állt a mérlege. A hetedik csata három percen át nem hozott izgalmakat, ám ekkor az ellenfél egy támasztott válldobással ippongyőzelmet aratott.
 
Sipőcz Richárd második meccsén, a nyolcaddöntőben egy horogdobásra kapott ipponnal lépett túl az óriástermetű, legalább 150 kilós kínai Jüan Sao-tungon. A Széchenyi Egyetem SE 18 éves versenyzőjét nemsokára ismét tatamira szólították a negyeddöntőben, ahol ipponnal kikapott az Ázsia-bajnok japán Kageura Kokorótól.
 
Cirjenics és Sipőcz így a vigaszágra került, melynek végén a legjobbak bronzérmet nyernek.
 
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Videók