Canelo: nem akarok mexikóiakkal harcolni, ha Bivol nyer, visszavágót akarok

Most viszont csak a Golovkin elleni meccsre koncentrál.


Úgy tűnik, Canelo Alvarez 2023 első felére szóló menetrendje attól függ, hogy ki nyeri meg a közelgő Dmitry Bivol és Gilberto ‘Zurdo’ Ramirez közötti félnehézsúlyú címmeccset. Az orosz Bivol, a WBA címvédője november 5-én az Egyesült Arab Emírségekben található Abu Dhabiban védheti meg címét a mexikói Ramirez ellen.

Alvarez ragaszkodott ahhoz, hogy kapjon egy második esélyt Bivol ellen, miután májusban kikapott az orosztól a címmeccsükön, amelyet Bivol egyhangú pontozással nyert meg. Mindeközben Canelo egy igazán fontos mérkőzésre készül, a négy szuperközépsúlyú (WBA, IBF, WBO, WBC) címének megvédésére Gennadiy Golovkin ellen, egy trilógia mérkőzésen, amelyet szeptember 17-én rendeznek meg a Las Vegas-i T-Mobile Arénában.

Bivolnak győznie kellene Ramirez ellen, hogy Alvarez továbbra is érdekelt maradjon a visszavágóban. A másik oldalon Alvarez megjegyezte, hogy őt nem nagyon érdekli a Ramirezzel való összecsapás, mert ő a honfitársa. Canelo lát esélyt arra, hogy Ramirez legyőzze Bivolt.

„Nem akarok mexikóiakkal bunyózni, még ha nyer is Zurdo. Szerintem Zurdónak nagy esélye van a győzelemre, és azt akarom, hogy nyerjen. Ha nyer, akkor majd meglátjuk, hogy akarom-e a visszavágót Bivol ellen, nem tudom” – mondta Alvarez a FightHype.com-nak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép és fotók: Denis Poroy/Getty Images

Videók