Brutális KO-val győzött Povetkin - Videó

Az orosz bokszoló kétszer is padlót fogott, de összeszedte magát, és kiütötte ellenfelét.


Az orosz Alekszandr Povetkin kiütéssel nyerte szombat esti összecsapását a brit Dillian Whyte ellen, sikerével pedig jogot szerzett a WBC (Boksz Világtanács) nehézsúlyú világbajnokának kihívására.

Az angliai Brentwoodban a szabad ég alatt, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett mérkőzésen a 40 éves Povetkin annak ellenére diadalmaskodni tudott nyolc esztendővel fiatalabb riválisa felett, hogy 13 kilóval kisebb súllyal mérlegelt, és a fogadóirodák is jóval kevesebb esélyt adtak neki. Az oroszra ráadásul két ízben is számolni kellett, ám túlélte a kritikus pillanatokat, és az ötödik menetben - a TASZSZ minősítése szerint brutális KO-val - ő küldte padlóra ellenfelét, aki képtelen volt folytatni a mérkőzést.

Dillian Whyte vs Alexander Povetkin FULL FIGHT HIGHLIGHTS - Boxing || UFC Fight Night

Dillian Whyte vs Alexander Povetkin FULL FIGHT HIGHLIGHTS - Boxing || UFC Fight Night #wbc #boxing

A korábbi világbajnok, amatőrként olimpiai aranyérmes Povetkin a hivatásosok között vívott immár 39 meccséből 36-ot megnyert (25-öt kiütéssel), és két döntetlen mellett egyszer kapott ki. A jamaicai születésű Whyte 27 győzelem mellett profi pályafutásának második vereségét szenvedte el.

A WBC nehézsúlyú világbajnoki övének jelenlegi birtokosa a brit Tyson Fury, aki címét decemberben teszi kockára, amikor is visszavágó mérkőzésen találkozik a titulustól általa februárban megfosztott amerikai Deontay Wilderrel. 

Borítókép: Jack Thomas/Getty Images

Videók