Botrányt szült a bokszlegenda gyermekkori háza!

Steve Stephenson hétfőn jelentette be, hogy 50 ezer dollárért bárki megvásárolhatja minden idők legnagyobb bokszolójának, Muhammad Alinak a gyermekkori házát. Egy helyi lakos felháborodott azon, hogy egy idegen veheti meg a házát.


Cassius Marcellus Clay Jr, vagy ismertebb nevén Muhammad Ali a Kentucky államban található Louisville-ben látta meg a napvilágot. Hétfőn, a legendás ökölvívó gyermekkori házának a tulajdonosa, Steve Stephenson bejelentette, hogy 50 ezer dollárért bárki megvásárolhatja az épületet. Érdekesség, hogy a Jefferson megyei értékügyintéző hivatal 23.260 dollárban állapította meg a ház értékét.

A legendás bokszoló egykori szomszédja, James Calloway felháborodott azon, hogy egy idegen veheti meg Ali gyermekkori házát: „A véleményem szerint ez szégyen.” – mondta Calloway, aki kijelentette, hogy a házat műemlékké kellene nyilvánítani, ezen felül egy múzeummá kellene átalakítani.

Louisville polgármestere, Greg Fischer egyetért a szomszéddal. A politikus szerint a város érdeke az, hogy megőrizzék a leghíresebb szülöttük örökségét: „Bármit megteszünk azért, hogy megőrizzük és bővítsük az ő örökségét. Az ő otthona inspirálhatja az embereket, akik megnézik és azt mondják: ’Ha ez a fiatal fiú, akkor én miért ne?’” – mondta Fischer.

Videók