Borics: Pitbull ellen vívnék legszívesebben címmérkőzést, hisz őt tartják a Bellator legjobbjának

Exkluzív interjú a magyar Bellator harcossal, Borics Ádámmal. Heti TOP 5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön. Nr2.


Borics Ádám úgy gondolja, hogy neki kell következni a Bellator pehelysúlyú bajnoki címért folyó harcban. Amióta Darrion Caldwell ellen 2020 januárjában kikapott, zsinórban már a harmadik győzelmét is megszerezte, legutóbb Jeremy Kennedy ellen tette mindezt egyhangú pontozással a Bellator 256-on. A győzelme után most a Sport 365 stábjának adott interjút.

Sport365.hu - Borics Ádám győzelem: Irány a bajnoki cím!

Borics Ádám a Bellator 256 gála harmadik mérkőzésén mérte össze az erejét Jeremy Kennedy ellen. A találkozó előtt a Sport365 stábjának úgy fogalmazott Ádám, hogy bombaformában van, nos, nem hazudott. Ádám nagyon jól kezdte a mérkőzést, egyértelműen diktálni akarta az iramot. Mondhatni kirobbant a sarokból. 16-1 16-2 LIVE on @SHOsports...

- Hogyan élted meg a Jeremy Kennedy elleni győzelmed?

- Nagyon boldog vagyok az eredménnyel kapcsolatosan, bár egy kicsit elégedetlen is. Lehetőségem lett volna idő előtt befejezni a mérkőzést, de sajnos vétettem egy hibát. Természetesen mindig a gong előtt szeretném befejezni a mérkőzéseimet, de ebből is tanultam. Ezért olyan szép ez a sport. De nagyon sokat fog jelenteni ez a 3 menet egy ilyen tapasztalt, jó harcos ellen, mint Kennedy. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog segíteni ez a tapasztalat a közeljövőben.

- Eszméletlen érzés volt nekünk nézőknek hallani, ahogy Peszlen Ferenc magyarul kommunikál veled egy ilyen fontos, nívós mérkőzésen. Mit adott ő a te sikeredhez?

- Nagyon sokat adott Feri ehhez a találkozóhoz. Őszinte leszek ez a mérkőzés igazi barátságot teremtett köztünk. Ilyen élményeket nem lehet máshol átélni csak az összecsapás hetén. A fogyasztás során a poklok poklát járjuk meg, de aztán a meccsen a fellegekben járunk. Ez egy nagyon szoros köteléket kovácsol, ezeket a pillanatokat biztos vagyok benne, hogy sosem fogjuk elfelejteni. A felkészülésünk nagyon professzionálisan sikerült. Feri és én még a pályafutásunk elején,közepén járunk. Szerencsére az edzői stábunkban ott volt Kami Barzini is, aki már olyan bajnokokat nevelt ki, mint Robbie Lawler,JJoanna Jedrzejczyk, és még más világbajnokok. Ő volt ennek a felkészülésnek a Főedzője. Feri az állóharcért felelt a felkészülés során és minden egyes edzésen ott volt velem, motivált, hajtott. Nagyon sokat elemeztük az ellenfelemet. Ez volt életem legjobb felkészülése.

- Ahogy írtad a posztodban, utolsó napját töltötte nemrég nálad. Lesz még közös munka?

- Természetesen együtt tervezzük a jövőt. Együtt szeretnénk megnyerni Magyarországnak az első igazi MMA világbajnoki címét.

- Címmérkőzés. Követelted a győzelmed után. Összejöhet? Ki jár már neked?

- Én úgy gondolom, hogy igen. 8 győztes mérkőzésem van a Bellatorban, ahol már győztem le korábbi bajnokot is. A rangsorolási rendszerben egyedül a bajnok és a mostani kihívó van előttem. Most én lennék a következő.

- A.J. McKee vs Patricio Pitbull. Kőkemény ellenfelek. Mit gondolsz róluk? Ki ellen vívnád szívesebben a címért folyó harcod?

- Egyértelműen Pitbull ellen vívnám legszívesebben a mérkőzést, hisz őt tartják a Bellator súlycsoportjától függetlenül a legjobb harcosnak.


Fotó: Williams Paul/Icon Sportswire/Adam "The Kid" Borics-Facebook/Williams Paul/Icon Sportswire via Getty Images

- Nem állsz le, máris munkába álltál. Ezóttal Vagner Rochával fogsz többet dolgozni. Mi a cél most az edzések során? 

- Egyértelműen a technikai fejlődésen lesz a hangsúly. Egy egy „training camp” során nincs olyan sok idő a technikai fejlődésre. Arra próbálunk törekedni, hogy minél jobb formában legyünk. Nagyon komoly fizikai edzettségi szintre kell kerülnünk egy mérkőzéshez.

- Több ezren támogatnak téged itthonról is. Mit üzennél a rajongóidnak?

- Nagyon szépen köszönöm a támogatást, rengeteg energiát kapok a szurkolóimtól. Nélkülük ez nem menne.

Borítókép: Adam "The Kid" Borics/Facebook

Videók