Bivol reagál Klitschko szavaira

Tiszteli az egykori ukrán bajnokot, de ne keverje a sportot a politikával.


A WBA félnehézsúlyú bajnoka, Dmitrij Bivol reagált Vitali és Wladimir Klitschko legutóbbi megjegyzéseire.

A két korábbi nehézsúlyú bajnok határozottan tiltakozott az ellen, hogy Bivol egy jövedelmező lehetőséget kapjon a mexikói szupersztár, Canelo Alvarez ellen. Bivol szombat este a Las Vegas-i T-Mobile Arénában védheti meg a címét Canelo ellen.

A Klitschko fivérek fegyvert ragadtak, hogy megvédjék hazájukat, Ukrajnát a folyamatban lévő orosz invázió ellen. Úgy vélik, hogy az olyan orosz bokszolókat, mint a Bivol, nem szabad engedni harcolni addig, amíg az invázió meg nem szűnik. Bivol, akinek Ukrajnában élnek barátai, nyíltan hangot adott a háború elleni tiltakozásának. Szavai azonban nem elegendőek a Klitschko fivérek számára.

„Bivolnak semmiképpen sem kellene szembenéznie Canelóval. Minden orosz képviselőt szankcionálni kell, mert így megmutatjuk Oroszországnak, hogy a világ ellenzi ezt az értelmetlen háborút” – mondta Wladimir a BBC rádiónak.

Bivol arra buzdítja a Klitschko fivéreket, hogy tartózkodjanak attól, hogy a politikát összekeverik a sporttal.

„Egész karrierje során szurkoltam neki, tetszett, ahogy küzd, és természetesen örültem, amikor nyert. Ő egy sportember, tudnia kell, hogy a sport és a politika más. Sportoló volt. Szomorú, hogy most össze akarja keverni a sportot és a politikát” – mondta Bivol az IFL TV-nek.

Az orosz ökölvívókat a ranglistájáról eltávolító WBA nem engedi az orosz bokszolókat hazai zászlójukkal ringbe lépni, és az orosz himnuszt sem játsszák le a küzdelmek előtt.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és képek: Ethan Miller/Getty Images

Videók