"Bármikor lehet verseny, és bármikor lemondhatják."

A cselgéncsozóknál is nagy a bizonytalanság, de a szövetség szerint a magyar csapat úgy készül, hogy lesz Eb.


A koronavírus-járvány közepette idén még két nemzetközi versennyel számol Nagy András, a Magyar Cselgáncs Szövetség (MJSZ) sportigazgatója.

"A jelenleg zajló budapesti Grand Slamről csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a vendégül látott válogatottaktól" - mondta vasárnap az MTI-nek a Papp László Sportaréna bemelegítőtermében.

"Mindenhonnan azt hallani, hogy nőnek az esetszámok, de ha ez a buborék-rendszer így tud működni, akkor ennek akár lehet is folytatása. November elején így rendezik meg Porecben a junior és az U23-as Európa-bajnokságot, majd Prágában felnőtt Eb következik, decemberben, a törölt tokiói Grand Slam időpontjában Zágrábban jöhet egy Grand Slam, majd januárban a dohai Mesterek Kupája" - sorolta.

Nagy András kifejtette, jelen helyzetben egyetlen eseményt sem lehet százszázalékosra venni, és a magyarországi GS előtt is sokan kételkedtek a rendezésben.

"Bármikor lehet verseny, és bármikor lemondhatják. Márciusban a marokkói és az oroszországi viadalt is két nappal a kezdés előtt törölték. Mi úgy készülünk, hogy lesz Eb, és majd meglátjuk, hogy hol" - jelentette ki.

A közelebbi tervekről szólva az MJSZ sportigazgatója kijelentette, a budapesti Grand Slam után öt ország részvételével edzőtáborra kerül sor csütörtökig Tatán a buborék megtartásával és további tesztekkel. Ezt követően annyi bizonyos, hogy az Eb-felkészülés a férfiak számára Ausztriában folytatódik.

Borítókép: Facebook.com/MagyarJudoSzövetség

Sport365.hu - Újabb magyar érem a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon

A békéscsabai színekben versenyző junior világbajnok a harmadik helyért a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral csapott össze, és ipponnal nyert. Az 57 kilós Karakas Hedvig pénteki harmadik helye után ez a 33 fős magyar válogatott második érme a magyar főváros első Grand Slam-viadalán a Papp László Sportarénában. Kép: judoinfo

Videók