Bacskai Balázs célja, egy újabb lépcsőfok megugrása

Exkluzív interjú a WBO nagyváltósúlyú bajnokkal, Bacskai Balázzsal a címvédése után.


Bacskai Balázs WBO nagyváltósúlyú bajnoki címét igyekezett megvédeni, Krämer Péter és Görbics Gábor pedig egy döntetlen után ismét megmérkőzött egymással a betöltetlen középsúlyú magyar-bajnoki címért.

A szeptember 3-i budapesti eseményen még egy címmeccs kapott helyet, hiszen Magyar Kinga a WBC váltósúlyú Francophone címéért húzott kesztyűt a szerb Olja Kljajic ellen. A Global Sport Event versenyzője korábban már bokszolt nemzetközi címmérkőzést, ám ez eddig a legrangosabb öv amiért ringbe szálhatott.

Sport365.hu - Bacskai megvédte a címét! - Nem volt kérdés!

Kovács Pál bemutatkozott profiként, de nem ilyen győzelemre számított. Ellenfele, Ericles Torres sérülés miatt az első menet után feladni kényszerült a találkozót. „Nem így szerettem volna nyerni, nagyon sajnálom, hogy megsérült az ellenfelem. A győzelem miatt természetesen boldog vagyok, és úgy érzem az első menetben domináltam is.

A budapesti Folyondár sportcsarnokban védte meg először WBO nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki címét Bacskai Balázs. Bacskai ellenfele a rutinos argentin, Guido Nicolas Pitto volt a 10 menetre kiírt összecsapáson. Bacskai tanárian kezdett. Remekül irányította a mérkőzést, és ráerőltette az akaratát az ellenfelére. Benji ment előre, többször is megszorongatta ellenfelét, de Pitto állta a sarat. A közönség kérte a kiütést Bacskaitól. Végig ment a tíz menet, de nem lehetett panasz, hiszen Benji nagyszerűen teljesített, a szurkolók pedig minden pillanatát imádták a mérkőzésnek. Egyhangú pontozással a győztes, Bacskai Balázs!

Fotók: Sport365

Videók