Az UFC-harcos aggódik, hogy amputálni kell a lábát

Chris Weidman fél a sérülése miatt. Top5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön. Nr3.


Figyelem! Felkavaró fotók és videók vannak a cikkben a sérülésről.

Az UFC 261-en Chris Weidman az utóbbi idők MMA emlékeinek egyik legsúlyosabb sérülését szenvedte el, amikor is Uriah Hall-szal folytatott harc kezdő másodperceiben eltörte a lábát. Wiedman azonnal kórházba vitték, ahol másnap meg is műtötték a lábát. A beavatkozást sikeresnek nyilvánították, de Weidman Instagramján elárulta, hogy vannak elhúzódó aggályai.

„Nagyon félek a fájdalomtól, mert a legrosszabbra gondol az ember ilyenkor. A legnagyobb félelmem, hogy a vérellátás nem tér vissza rendesen, ami esetleges amputációt jelentene.”

Sport365.hu - Megrázó videó: brutális sérülést szenvedett a UFC veterán harcosa

Szörnyű sérülés miatt lett vége a Chris Weidman-Uriah Hall összecsapásnak a UFC 261 floridai gálájának. A nézők előtt zajló összecsapás mindössze 17 másodpercig tartott, mivel Weidman egy rúgást követően olyan szerencsétlenül rúgta meg társát, hogy alsó lábszára a becsapódás hatására kettétörött.

Weidman elmagyarázta az aggodalmak mögött rejlő logikát, és ez egy korábbi problémájából fakad, amely egy csonttörés volt.

„A hüvelykujjam eltört Kelvin Gastelum elleni harc során. Megoperálták, majd nyolc héttel később rájöttek, hogy a vérellátás nem jött vissza. Tehát ki kellett venniük az egész csontomat, és oda kellett tenniük a csípőcsontomat. Tehát ha ez történne az állcsontommal vagy a sípcsontommal, nem tudom, mi történne. Amputáció, lábprotézis, minden. Tehát ez megijeszt, és imádkozom, és pozitív vagyok. De ez csak egy lehetőség. Beszéltem erről orvossal. A sípcsontoknál a legrosszabb a műtét utáni gyógyulási arány. Ijesztő ez az egész. A lelki küzdelem olyan súlyos, mint egy lábtörés, ugyanolyan kemény.”

Sport365.hu - Szörnyű röntgenfelvételek az UFC harcos sérüléséről

Chris Weidman-Uriah Hall összecsapásnak az UFC 261 floridai gáláján szörnyű vége lett, miután Weidman lába egy rúgást követően eltört. Az UFC-harcos bejelentkezett a rajongóihoz. A 36 éves férfi sérüléséről számos röntgenfelvétel készült, néhány nappal azután, hogy összetörte a jobb sípcsontját. Hall végül TKO-val nyert az első menetben, miután Herb Dean játékvezető leállította az összecsapást.

Weidman korábbi tapasztalatait figyelembe véve érthető, miért aggódik.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Mike Roach/Zuffa LLC

Videók