Az Everest nem meghódítható, de Suhajda és Klein feljutna a csúcsára

Suhajda Szilárd és Klein Dávid a K2 expedíció élménybeszámoló estjén bejelentették, hogy nekimennek a Föld legmagasabb pontjának.


Suhajda Szilárd és Klein Dávid a K2 sikeres csúcstámadása után - ami a Föld második legmagasabb hegycsúcsa a maga 8611 méterével -, a Mount Everestet csúcsát tűzte ki célul.

Ambíciózus tervvel állt elő a magyar hegymászó páros. A Föld legmagasabb pontjára szeretnének feljutni oxigénpalack nélkül. 

A K2 élménybeszámoló során - ahol több száz érdeklődő előtt meséltek nyári kalandjukról - kiderült az is, hogy a duó 2020-ban a 8462 méter magas Makalut hódítaná meg, ami az ötödik legmagasabb hegy a himalájában, majd 2021-ben jöhet az Everest expedíció.

Az expedíció komoly felkészülést igényel fizikálisan, mentálisan, és a precízen felépített stratégia szempontjából. Minden napot pontosan meg kell tervezni, alkalmazkodva az időjáráshoz. Az akklimatizációs körök sikerességén is múlik, hogy a mászoknak lehetőségük lesz-e a csúcstámadásra. 

A profi hegymászók nem beszélnek a hegyek meghódításáról, a csúcsokra feljutnának, de a hegyek iránti tiszteletük erősebb annál, hogy valaha is meghódítsák azokat.

Sport365.hu - Felért a K2 csúcsára a magyar hegymászó, oxigénpalack nélkül!

Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Videók