Az amerikai „hóhér” ismét pusztított

Az amerikaiak a jövő nehézsúlyú világbajnokát látják, Deontay Wilder-ben, aki mind a huszonnégy mérkőzését kiütéssel nyerte meg. A tehetséges bokszoló tegnap este Kertson Manswell-t ütötte ki egy menet alatt.


Az Alabama államban található Mobile-ban lépett szorítóba a nehézsúly egyik legnagyobb tehetségének tartott, Deontay Wilder. A huszonhat esztendős amerikai ellenfele a remek rekorddal bíró Kertson Manswell (22-6, 17 KO) volt. Wilder nem kápráztatta el a nagyérdeműt egy hosszú mérkőzéssel, ugyanis már az első menet legvégén lefiniselte a harmincöt esztendős ellenfelét.

A ”Bronzbombázó” becenévre hallgató Wilder-nek természetesen makulátlan a mérlege, nem mellesleg mind a 24 mérkőzését idő előtt fejezte be. Érdekesség, hogy 15 összecsapása még a második menetet sem élte meg. Marlon Hayes és Harold Sconiers bírta ellene a legtovább. Ők a negyedik felvonásban kapituláltak. Az amerikaiak a jövő nehézsúlyú világbajnokát látják a fiatal bokszolóban, aki júniusban a korábbi világbajnoki kihívót, Owen Becket intézte el három menet alatt.

Amerikának Mike Tyson és Evander Holyfield óta nem volt világbajnok szintű ökölvívója a nehézsúlyban. Hasim Rahmant, Chris Byrdöt és Lamon Brewstert sem nevezhetjük ”korszakos” bajnoknak. Napjainkban viszont Wilder és Seth Mitchell személyeiben két tehetséges ökölvívója van az államoknak, de vajon felérnek a csúcsra?

Videók