A UFC nehézsúlyú bajnokát elengedték, Jon Jones visszatér

Ciryl Gane-nel találkozik az újonnan megüresedett nehézsúlyú bajnoki címért a UFC 285-ön.


Jon Jones több mint három év kihagyás után márciusban tér vissza az oktagonba, amikor a UFC 285-ön Ciryl Gane-nel találkozik az újonnan megüresedett nehézsúlyú bajnoki címért.

Jones a korábbi félnehézsúlyú bajnok, azóta dolgozik a visszatérésén, hogy 2020 májusában leadta a bajnoki címét, és a nehézsúlyba való átköltözését bejelentette. Ez most végre megtörténik. Gane-nel találkozik majd az övért, amelyet a UFC elvett Francis Ngannoutól, miután szerződési vitába keveredett a promócióval.

A UFC elnöke, Dana White szombaton a UFC Fight Night 217 után jelentette be a mérkőzést, miután a közösségi médiában felbukkantak a Las Vegas-i T-Mobile Arénához rögzített digitális hirdetőtábla fotói. Ugyanez a helyszín ad otthont a március 4-i eseménynek.

White elárulta, hogy Ngannou-t elengedték, és szabadon küzdhet máshol.

„Több mint két éve tárgyalunk Ngannou-val. "Felajánlottunk Francisnek egy olyan szerződést, amely a cég történetének legjobban fizetett nehézsúlyújává tette volna - több mint (Brock) Lesnar, több mint bárki más, és ő visszautasította az ajánlatot” - mondta White, majd hozzátette, hogy Ngannou térde, amelyet nemrég műtöttek, szintén probléma lehetett volna.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók