A prófécia beteljesedett a UFC 280-on, Islam Makhachev bajnok lett

A következő ellenfele Alexander Volkanovski lehet.


Islam Makhachev már régóta legendás harcosokkal veszi körül magát. Most már saját jogán is bajnok, és egy konkrét örökséget tart szem előtt.

Khabib Nurmagomedov 29-0-s mérleggel vonult vissza. Daniel Cormier két UFC-címet nyert, és egyszerre tartotta őket visszavonulása előtt. Mi tehát Makhachev hosszú távú célja most, hogy megszerezte a címet? Hogyan emeli a státuszát bajnokból legendává?

„Az első számú font-font bajnok akarok lenni. Ezután majd meglátjuk. El fogunk gondolkodni. De most még sokszor meg kell védenem ezt az övet” - mondta Makhachev az MMA Junkie-nak és más riportereknek a UFC 280-as mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem sokkal azután, hogy legyőzte Charles Oliveirát.

Makhachev útja régóta tervezés alatt állt. Pontosan úgy játszódott le, ahogy néhai edzője, Abdulmanap Nurmagomedov feltérképezte. Először Khabib lesz bajnok, aztán Makhachev. A történet meg volt írva. Most az átírt rész végéhez közeledve Makhachev úgy gondolja, hogy a legjobb módja a még végső cél elérésének az lenne, ha a legjobbként ismernék el - súlytól függetlenül.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Videók