Tyson Fury az új bombázó világbajnok - Wildert leléptették

Deontay Wilder vagy Tyson Fury? Ez volt a nagy kérdés.


Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder és kihívója, a brit Tyson Fury. Nem mindennapi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi a Las Vegas-i MGM Arénában.

A gálán természetesen, most is felvezető mérkőzéssekkel hangolták a nézőket a nagy összecsapásra. Nem meglepő tehát, hogy az első összecsapásokon még alig akadt néző a lelátón. Az első páros akik összemérték erejüket az, Daniel Lewis és Sebastien Fundora nagyváltósúlyban. Mondhatni Dávid és Góliát párharcot láthatunk, hiszen óriási a két fél közötti magasságbeli különbség, ami mindkettőjüknek előny és egyben hátrány is. Lewis képtelen volt fejre mért ütést bevinni, hiszen nem érte fel. Láttunk már ennél sokkal színvonalasabb összecsapást is, tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy mindkét félnek még van hova fejlődnie, de számukra ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehettek. Nagy iramban kezdték a találkozót, benne volt a pakliban, hogy kitüés lesz, de végül elfáradtak. Nehezen pontozható mérkőzés volt, sok volt a maszatolás, egyáltalán nem passzolt egymáshoz a két fél, így nem láthattunk egy közönségszórakoztató bunyót. 

Hiába próbálkozott többet Lewis, pontozással Fundora nyert, aki így megtartotta veretlenségét. 

Egy kis hangolódó videó a nagy összecsapásig.

Chamatkar Sandhu on Twitter

This Tyson Fury promo by @BTSportBoxing is incredible. Goosies. #WilderFury2 https://t.co/S5mQuU9hbZ

 

Lám, lám valaki megérkezett!

Top Rank Boxing on Twitter

The has arrived, hoping to add a new iconic image to that suit. #WilderFury2 | @Tyson_Fury ESPN+ PPV https://t.co/88CHk2Ke0N https://t.co/tN90FcQkya

 

Íme a másik szupersztár.

MMA India on Twitter

Deontay Wilder looking like a man who's on a mission. He looks focused #WilderFury2 https://t.co/Bee54180F4

A korábbi háromszoros nehézsúlyú világbajnok, Lennox Lewis szerint Tyson Fury ki tudja ütni Deontay Wildert.

"Tyson Fury képes rá, csak ki kell használnia a tehetségét. Szüksége van valakire, aki kihozza belőle a maximumot."

Emanuel Navarrete és Jeo Santisima volt a következő fellépő.

Érdekesség, hogy címvédő Navarrete maga is elismerte, hogy nem nyújt látványos bunyót, de ettől függetlenül eredményes, míg a másik oldalon Santisimának ez egy hatalmas lehetőség, hogy kitörhessen kicsit. Hét hónap alatt négyszer védte meg a címét Navarrete, ő tehát jelenleg a legaktívabb címvédő. Óvatos volt a kezdés a mérkőzésen, nem rontottak egymásnak fejjel. Nagyon kemény ütésváltások voltak, ez már egy méltó címmérkőzés. Élvezetük nézni. A mexikói nagyon megnyomta az ötödik menetet, inkább a mennyiségre ment, mint a minőségre, hiszen olyan nagy csapást nem vitt be, de sok kicsit azt igen. Navarrete óriási fölényben bunyózott, Santisima alig állt már a tizedik menetben a lábán. Vége: a 11. menetben véget ér a találkozó, és megvédi az övét Navarrete. Bedarálta ellenfelét.

Mindeközben már egy legenda is feltűnt Mike Tyson személyében.

 

Tyson Fury nem kér Deontay Wilder ígéretéből, aki azt mondta felnyitja azokat a sebeket, amelyeket Otto Wallin okozott. A "Gipsy King" szemöldökét 47 öltéssel kellett összevarni, miutána svéd Otto csúnyán eltalálta még szeptemberben.

Tyson minden bizonnyal nyugodt hangulatban van, mint mindig. Itt épp a WWE legendával, Triple HHH-val beszélget.

Boxing on BT Sport on Twitter

I'm feeling good, ready for a war!" Triple H pops in to Tyson Fury's dressing room before the big fight #WilderFury2 https://t.co/rQ81N7yhBS

 

Wildert meglátogatta jó bokszoló barátja, Terence Crawford is. 

MMA India on Twitter

Terence Crawford is rolling with Deontay Wilder #WilderFury2 https://t.co/SySVsOmrtN

Már tényleg nem sok van.

Ha már az egyik öltözőbe beleshettünk, nézzük mi folyt Tyson Furynál. 

Frank Warren on Twitter

This is @Tyson_Fury's world. We are all just living in it. #WilderFury2 https://t.co/Ut7yrEoAZQ

Ezt követően jött az első nehézsúlyú mérkőzés, ahol Charles Martin és Gerald Washingtoné volt a főszerep.

Martin már az első menetben bekezdett, remek ütéseket vitt be, jó mérkőzésnek ígérkezett az eddig látottak alapján. HOPPÁ! Ez a nehézsúlyú, egy nagy ütés és Washington a földön, ezt követően a bíró le is léptette. Charles Martin nyert!

MMA India on Twitter

WOW !! Charles Martin KNOCKS OUT Gerald Washington in the sixth round #WilderFury2 https://t.co/yBSArainZ0

Gyülekeznek a sztárok: Triple H, Stephanie McMahon, Jerry West, Magic Johnson és sokan mások.

SportsCenter on Twitter

Triple H, Stephanie McMahon, Jerry West, Magic Johnson and more. The stars are out for #WilderFury2 Stream the fight on ESPN+ https://t.co/6ELWRZMz63 https://t.co/BPjX1wmDft

 

Az ír ketrecharcos, Conor McGregor is üzent a mai nap egyik főszereplőjének, Tyson Furynak. "Veled vagyunk tesó!"

Frank Warren on Twitter

MCGREGOR MESSAGE FOR FURY "We're with you Tyson!" @TheNotoriousMMA shows his support for @Tyson_Fury Watch #WilderFury2 on BT Sport Box Office https://t.co/MbqXuOG54c https://t.co/rFw2v6NGxh

Többen állnak Fury, mint Wilder mellett.

talkSPORT on Twitter

 


KEZDŐDIK! WILDER VAGY FURY, FURY VAGY WILDER?!


Fotó: espn

SportsCenter on Twitter

WILDER. FURY. SOON Stream #WilderFury2 on ESPN+ https://t.co/6ELWRZMz63 https://t.co/iZ7bQDTT0u

Túl sok legenda egy képen!

Így vonult be Fury:

Majd jött Wilder:

Érdekes, hogy Wilder bemutatásánál nem volt elragadtatva a közönség, kifejezetten rossz hangulatban fogadták. Elkezdődött a meccs, majd Fury csak úgy kitört a ring sarkából, míg Wilder óvatosan kezdte el felmérni ellenfelét. Fury kemény ütésekkel kezdi a mérkőzést, Wilder némileg meglepődöttnek tűnt. Az amerikai bunyós kicsit álmoskásan kezdte a meccset, az első menetet Fury hozta. Nem jött be Fury ígérete, hogy a második menetben kiüti Wildert, de a levegőben van. A második menet is inkább a Gipsy King neve mellett szólt. Fury rendre megelőzi ellenfelét, és a látottak alapján tényleg kiütésre ment. HOPPÁ! Padlón Wilder! Alig állt a lábán Deontay Wilder! 

Nagyon rosszul állt a lábán Wilder a negyedik menetben. Ilyen látványosan még nem láttuk bunyózni Furyt. Eddig abszolút dominált Tyson Fury. Az ötödik menet elején megint nagyon megütötték a világbajnokot. Fury minden fölényét kihasználta. Ismét padlón Wilder! Döbbenetes pillanatok! Erre nem sokan számítottak.

A hatodik menetben Fury továbbra is le akarja zárni a mérkőzést. Wilder az első perctől kezdve alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen. Nem volt válasza egyáltalán Fury ellen. Fury kinyújtotta a nyelvét, poénkodik Wilder ellen. 

Tyson Fury az új bombázó világbajnok - Wildert leléptették.

Wilder: "Megtörténik, van ilyen, a jobb bunyós győzött. Ez van, nem tetszett, hogy mindjárt feladták a meccset, de nincs kifogásom a mai mérkőzésre. Harcos vagyok, ez a szakmám, nincs kifogás. A legnagyobbak is kikapnak, és visszatérnek. Elmegyek most nyaralni, és viszatérek erősebben. A legjobbaknak még össze kell csapniuk."

Fury: "Wilder úgy viselkedett mint egy igazi bajnok, leütöttem de felkelt. Egyszer újra bajnok lesz. Köszönöm mindenkinek, akik mellettem álltak."

 

Deontay Wilder vs Tyson Fury 2 Las Vegas Full Experience TKO

Use DJSNEAKERHEAD for $20 off your next purchase at https://seatgeek.com/ SUBSCRIBE TO DNA SHOW HERE: https://www.youtube.com/dnashow?sub_confirmation=1 Deon...

 

Borítókép: Twitter

Videók