Usman Nurmagomedov azt mondja, nem csalt: „Gyógyszereken keresztül került a szervezetembe”

A CSAC ügyvezetője, Andy Foster és Nurmagomedov által aláírt egyezségi megállapodás szerint a bajnok „bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy a tiltott anyagot orvos írta fel neki, és fenntartja, hogy a tiltott anyagot terápiás céllal írták fel neki”.


A Bellator könnyűsúlyú bajnoka, Usman Nurmagomedov azt mondja, nem szándékosan csalt, és egy egyszerű hibát követett el a Brent Primus elleni mérkőzése előtt.

Szombaton Nurmagomedov egyhangú döntéssel elért győzelmét no contestre változtatta a California State Athletic Commission, amely hat hónapra felfüggesztette Nurmagomedovot és 50.000 dolláros pénzbírságot szabott ki rá, miután pozitív lett a tesztje egy nem közölt tiltott anyagra, amely egy október 6-i drogtesztből származik, napokkal a Bellator 300 előtt.

A CSAC ügyvezetője, Andy Foster és Nurmagomedov által aláírt egyezségi megállapodás szerint a bajnok "bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy a tiltott anyagot orvos írta fel neki, és fenntartja, hogy a tiltott anyagot terápiás céllal írták fel neki".

Az első nyilvános nyilatkozatában a helyzettel kapcsolatban Nurmagomedov megismételte ezt az állítást.

„A tesztem eredményei tiltott anyagot mutattak ki, amely az orvos által felírt gyógyszereken keresztül került a szervezetembe" - írta Nurmagomedov. "Néhány hónappal a meccsem előtt kezelés alatt álltam, de sajnos nem értesítettem előzetesen a sportbizottságot".

Nurmagomedov utólag kért TUE-t, de a bizottság elutasította. Nem világos, hogy a no contest hogyan befolyásolja Nurmagomedov Bellator könnyűsúlyú bajnoki státuszát vagy a promóció nagydíját, mivel a Primus elleni küzdelem elődöntő volt. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a Bellator jövője a jövő heti chicagói Bellator 301-es eseményen túl nem világos, mivel lehetséges, hogy a promóciót felvásárolja a PFL, vagy összeolvad vele, amiről már régóta beszélnek.

„Szeretnék nyilatkozni a felfüggesztésemmel kapcsolatos legfrissebb hírekkel kapcsolatban. A tesztem eredményei tiltott anyagot mutattak ki, amely az orvos által felírt gyógyszereken keresztül került a szervezetembe. Néhány hónappal a mérkőzésem előtt kezelés alatt álltam, de sajnos nem értesítettem előzetesen a sportbizottságot. Szeretném megjegyezni, hogy Kalifornia állam atlétikai bizottsága elvégezte saját teljes körű vizsgálatát, amelynek során minden szükséges dokumentumot, orvosi feljegyzéseket és orvosi igazolásokat benyújtottam, aminek köszönhetően az ilyen esetekben elfogadott hosszabb felfüggesztés helyett 6 hónapra csökkentették a kizárásom időtartamát.”


Borítókép: Getty Images

Videók