Borics Ádám: Ebben az évben még látni fogtok a ketrecben

A Superfight Series Hungary 11. gáláján találkoztunk a magyar harcossal.


A Bellator magyar sztárja a Superfight Series Hungary díszvendégeként mondott fontos dolgot a jövőjéről.

Az előző hétvégén rendezték a Superfight Series Hungary 11. gálaestjét, amely amellett, hogy két Európa-bajnoki cím sorsáról is döntött, Borics Ádám, a második legnagyobb amerikai szervezet, a Bellator MMA-sanak kijelentése miatt is emlékezetes lesz. A súlyos térdsérüléséből lábadozó harcos a korábban reméltnél jóval közelebb lehet egy újabb címmeccshez.

Még másfél-két hónap, mire újra teljesértékű edzésmunkát végezhet, ám jól halad a Borics Ádám regenerációja, aki októberben pontozással – s mint azóta kiderült, már sérülten –maradt alul a Bellator pehelysúlyú világbajnokával, Patrício „Pitbull” Freirével szemben. Most a rutinos brazil súlycsoportváltása hozhatja helyzetbe a 29 esztendős magyart.

„Ebben az évben még látni fogtok a ketrecben – jelentette ki a hétvégi küzdősportgálán, a Riz Levente Sportcsarnok közönségéből nagy ovációt kiváltva Borics, akinek nem ez volt az egyetlen jó híre a küzdősport szerelmeseinek. – Júniusban sok minden eldől, ha Pitbull valóban lemegy 61 kilogrammba, és megüresedik a cím, az is lehet, hogy azonnal címmérkőzésem lesz. Az is lehet, még egyet kell majd küzdenem addig, de a lényeg számomra jelenleg az, hogy ebben az évben tudjak még egyet bunyózni.”


 

Az utóbbi években világklasszissá érett MMA-s a Superfight Series Hungary immár tizenegy gála estet megélt sorozatát is dicsérte, örömtelinek nevezve, hogy ilyen nívójú hazai küzdősporteseményeket rendeznek idehaza.

„Egyszerre jó és rossz érzés itt lenni. Jó, mert egy ilyen gálát figyelhetek, és rossz, mert még inkább azt érzem, mennék már a ringbe én is” – tette hozzá.

A Sirokról indult harcos az első sorokból nézhette végig, ahogy két új magyar Európa-bajnok is születik Budapesten. Az est főmérkőzésein előbb Tóth Csaba „Vörös Skorpió” intézte el muay-thai szabályrendszerben a szlovák Jakub Mikovcakot, majd a K-1-es Bereczki Dominik győzte le a görög Pantelisz Szamprovalakiszt.

„Nagyon örülök ennek a rendezvénysorozatnak, amely remekül támogatja a hazai muay-thai szövetség alulról építkező munkáját. Mindazok, akik amatőr mérkőzéseken már sokszor bizonyítottak és szerepeltek, ma már bekerülhetnek az itteni fight cardra. Nagy öröm látni, hogy ennyien fejlődtek fel arra a szintre, hogy a Superfight Series gáláin bizonyítsanak” – fogalmazott Dudok Károly, a hazai szakszövetség elnöke az összessen tizenegy profi meccset, közte hét nemzetközi találkozót hozó esten.

Ezen a gálán tért vissza kétéves kihagyást követően a ringbe a debreceniek büszkesége, az időközben Budapester költözött és termet is váltó Furó Virág (kiütve román ellenfelét, Denisa Filimont; valamint debütált a Superfight Series Hungary mezőnyében a Perfect Fight Club másik üdvöskéje, a junior vb-bronzérmes Tóth Enikő.

Szöveg forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Videók