A Bayern München klubvezetése szeretne pénzt csinálni a nyári üzletei finanszírozásához, ehhez pedig sajtóértesülések szerint hat alapemberétől is kész lenne megválni a klub.

A Sky riportere, Florian „Plettigoal” Plettenberg szerint megfelelő ajánlat esetén Joshua Kimmich, Matthijs de Ligt, Kingsley Coman, Leon Goretzka, Serge Gnabry, és Núszír Mázrávi is távozhat a német csapattól.

— Florian Plettenberg (@Plettigoal) June 7, 2024

Közülük egyedül Kimmich az, akinek egy év van már csak a szerződéséből, míg Gnabry, Mázrávi és Goretzka kontraktusa 2026 nyarán jár le.

Coman és de Ligt esetében van ideje a csapatnak, ők 2027 júniusáig rendelkeznek aktív szerződéssel.

Ha Kimmichből – jelenlegi szerződése szerint – pénzt szeretne látni a bajor klub, akkor nagy valószínűséggel már a nyáron meg kell válnia tőle, különben 2025 júliusában ingyen távozhat.

A Barcelona padjára frissen kinevezett Hansi Flick szeretné csapatánál tudni a németet, de a katalán klub komoly anyagi gondokkal küzd.

Konkrét ajánlat egyelőre egyik futballistáért sem érkezett, szóval érdekes lesz látni, hogy a következő hetekben mely játékosok hagyják el a Bundesliga idei bronzérmesét.

(Borítókép: X)