Visszavágtak Rómában a női kosarasoknak

A magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szombaton 62-53-ra kikapott az olasz nemzeti együttestől Rómában. Pénteken a magyarok győztek öt ponttal.


Felkészülési mérkőzés:
Olaszország-Magyarország 62-53 (14-10, 13-15, 22-19, 13-9)

A magyar csapat legjobb dobója: Vajda 12.

Szabó István technikai vezető tájékoztatása alapján ezúttal agresszívabban játszottak a házigazdák, illetve a bírók több szabálytalanságot fújtak le, a büntetőket pedig hatékonyan értékesítették a hazaiak. Értékelése szerint Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese a vereség ellenére végig harcosan játszott.

A magyar válogatott másfél hete kezdte meg a felkészülést. Az olaszországi tesztek után május 29. és 31. között Podgoricában vesz részt egy négyes tornán, melyen a házigazda montenegróiak mellett a bosnyákokkal és a horvátokkal játszik, végül június 5-én és 6-án Isztambulban lép pályára.

A kontinensviadal június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Nagyváradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a magyaroknak az ötös csoportból az első háromban kell végezniük. Az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor. A középdöntőket Győrben és Debrecenben rendezik, a helyosztóknak a budapesti Syma-csarnok ad otthont.

Videók