Székely Norbert szerint csapata nyerhet Szlovákiában

Legerősebb keretével állhat ki a magyar válogatott.


Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata képes arra, hogy február elején Szlovákiában legyőzze a vendéglátók együttesét az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta, sérültről egyelőre nem tudnak, így a jelenleg elérhető legjobbakkal tudnak kiállni Pöstyénben.

Hozzátette, a játékosok a klubcsapataikban jó formát mutatnak, a honosított Yvonne Turnerről pedig elárulta, térdszalag-szakadása után hosszú rehabilitációs folyamaton van túl, de csak január eleje óta játszik, és még nincs olyan állapotban, hogy a csapatot segíteni tudja.

"Velünk szemben 2017 óta az volt az elvárás, hogy alakítsuk ki a jövő válogatottját, építsük be a fiatalokat, és adjunk identitást ennek az együttesnek" - nyilatkozta Székely Norbert, hangsúlyozva, hogy ez egy "hosszú, bonyolult és rögös út", amely ugyanakkor kiválóan kezdődött a 2019-es Európa-bajnokságon elért hetedik helyezéssel.

"A mostani selejtezőcsoportunk eléggé becsapós, mert a hollandok egy feljövőben lévő kosárlabdát tudhatnak magukénak kiegészítve azzal, hogy nagyon fizikális a játékuk, ami a magyaroknak úgy általában nem fekszik, míg a szlovákok az elmúlt évek kevésbé sikeres szereplése ellenére még mindig előttünk vannak a világranglistán, és többre is hivatottak" - beszélt az ellenfelekről a kapitány, aki szerint az Eb-re való kijutás szempontjából az sem lesz mindegy, hogy ha a válogatott győzni tud Pöstyénben, akkor azt milyen pontkülönbséggel teszi.

Székely Norbert elmondta, hogy jövő hétfőtől négy napon át Székesfehérváron készül a válogatott, amely aztán saját autóbuszával utazik Pöstyénbe, ahol február 4-én 18 órától csap össze a szlovákokkal.
A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek.

A válogatott kerete:

Dubei Debóra, Weninger Virág, Török Ágnes, Studer Ágnes, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Raksányi Krisztina, Zele Dorina, Cyesha Goree, Kiss Virág, Kiss Angelika, Aho Nina, Lelik Réka, Bernáth Réka, Pusztai Petra

A H csoport állása:

1. Hollandia 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Szlovákia 3

A további program (Pöstyén):

február 4.: Szlovákia-MAGYARORSZÁG 18.00
február 6.: Hollandia-Szlovákia 17.30 

Borítókép: Magyar női kosárlabda-válogatott/facebook

Videók