Győztek a magyarok Izlandon

Az Eb-selejtező 2022 novemberében folytatódik.


A magyar női kosárlabda-válogatott 115-58-ra nyert Izlandon vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában, így ötvenszázalékos mérleggel várja a 2022-es folytatást.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese csütörtökön 66-62-re kikapott a favorit spanyoloktól Szekszárdon a hatmeccses menetelés első állomásán. A szigetországi folytatásban a hazaiak egy pillanatig sem voltak előnyben, a 208 centis Határ Bernadett vezette magyarok fokozatosan eltávolodtak ellenfelüktől, és 25 ponttal elhúztak.

Fordulás után Lelik Réka és a honosított Goree Cyesha révén már 41 ponttal is meglépett a vendégcsapat, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Az utolsó negyedre már nem maradtak izgalmak, a válogatott a vártnál is simább győzelmet aratott, és két forduló után 1/1-es mérleggel a második helyen áll kvartettjében. Az izlandi meccs legjobbja Goree lett 27 ponttal. Az Eb-selejtező 2022 novemberében folytatódik.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, sportoló emberek és , szöveg, amely így szól: „Rt Raf M ICELAND 58 HUNGARY 6 115 VÉGEREDMÉNY FIBA WOMEN'S EN'S EUROBASKET ” HUNGARY TIPPMIX #EuroBasketWomen SLANO MKOSZ www.hunbasket.hu”

Borítókép: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook

Videók