Szoros meccsen egyenlített a Szekszárd

Zseljko Djokics csapata végig irányította a mérkőzést.


A Szekszárd hazai pályán legyőzte a címvédő Sopront szerdán a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Eredmény:
döntő, 2. mérkőzés: Atomerőmű KSC Szekszárd-Sopron Basket 72-69 (19-16, 13-15, 27-22, 13-16)


Legjobb dobók: Studer 17, Goree 16, Bálint 10, McCall 10, Theodoreán 7, illetve Walker 16, Williams 15, January 13, Brooks 12
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

A veretlenül alapszakaszgyőztes Sopron vasárnap 80-57-es hazai sikerrel kezdte meg a döntőt úgy, hogy 21-9-re hozta a nyitónegyedet. Ezúttal viszont kiegyenlített volt az első játékrész, az Európa Kupában bronzérmes Szekszárd főként az amerikai Erica McCall révén 16-11-re elhúzott, majd három ponttal nyerte a szakaszt.

A folytatásban fordult a kocka, a sorozatban hatodik, összességében pedig a 14. címükre hajtó vendégek - akiknél főként Megan Walker jeleskedett - 19-20-nál átvették a vezetést. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, jobbára Djokics Zseljko tanítványai diktálták a tempót, így a túloldalon Gáspár Dávid többször is időkéréssel - ezek során "ébresztőt" sürgetve - próbálta rendezni a sorokat. A nagyszünetben 32-31 volt az állás.

Térfélcsere után Briann January is bekapcsolódott a pontgyártásba az Euroligában negyedik Sopronnál, amely percekig négy-öt pontos előnyben játszott, mígnem a magyar válogatott Goree Cyeshának és Studer Ágnesnek köszönhetően - utóbbi nyolc méterről is dobott triplát - nemsokára már a tolnaiak vezettek.

Az 59-53-ról induló zárónegyedben a kék-fehérek nyolc pontra megléptek, amely hamarosan egy pontra olvadt, majd a remekül lepattanózó vendégeknél a 208 centis Határ Bernadett kipontozódott. Az utolsó perc 69-66-tal kezdődött, Walker duplájával és büntetőjével egyenlő lett az állás, majd Theodoreán Alexandra büntetőivel ismét a Szekszárd volt előrébb.

A hajrát is az óriásit küzdő házigazdák bírták jobban, akik végül megérdemelten egyenlítettek ki a fináléban. A Sopron idénybeli első vereségét szenvedte el az NB I-ben.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé szombaton 14.15 órakor folytatódik Sopronban.

Borítókép: Facebook.com/ Szekszárd Kosárlabda 

Videók