Francia válogatott kosarast igazolt a Sopron Basket

A francia válogatott Olivia Epoupa a magyar bajnokságban és a női Euroligában egyaránt címvédő Sopron Basket kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.


 A klub keddi közlése nyomán a 28 éves - 165 centiméteres és 53 kilogrammos - irányító a tervek szerint hét végén érkezik Sopronba. Török Zoltán ügyvezető kiemelte: november óta szerettek volna igazolni egy hátvédet, de ezt anyagi lehetőségeik és a piac adottságai miatt csak most tudták megvalósítani.

"Olivia személyében egy elit védőjátékos érkezik hozzánk. Miközben lassan Határ Betti visszatérésére is készülünk, bízom benne, hogy ezzel a kerettel végre már a szezon végéig tudunk együtt dolgozni" - tette hozzá a sportvezető.

Epoupa karrierje során megfordult a Basket Landes, a Toulouse, a Villeneuve-d'Ascq, a Galatasaray, a Besiktas, a Canberra Capitals és legutóbb a Fenerbahce együttesében.

A Galatasaray játékosaként 2018-ben Európa-kupát nyert, 2020-ban a bajnoki aranyérmes Canberra kosarasaként az ausztrál döntő legjobbjának választották, míg a francia válogatottal négyszer (2015, 2017, 2019, 2021) lett ezüstérmes az Európa-bajnokságon.

Fotó: Graham Denholm/Getty Images

Videók