Visszavonul az NBA kettős rekordere

Vince Carter huszonkét szezon után hivatalosan is befejezte a játékot.


Huszonkét szezon után visszavonult Vince Carter, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks veterán játékosa.

A 43 éves kosaras csütörtökön egy internetes beszélgetős műsorban jelentette be, hogy hivatalosan is befejezte a játékot.

Cartert az 1998-as amatőr játékosbörze (draft) ötödik helyén választotta ki a Toronto Raptors, a következő idényben az Év újoncának választották, 2000-ben megnyerte a zsákolóversenyt, sorozatban hét All Star-gálán szerepelt.

Pályafutása során megfordult a New Jersey Netsben, az Orlando Magicben, a Phoenix Sunsban, a Memphis Grizzliesben és a Sacramento Kingsben, mielőtt Atlantába szerződött.

Karrierjét 16,7 pontos átlaggal zárta, a mostani, koronavírus-járvány miatt szünetelő szezonban mérkőzésenként öt pontot szerzett ugyanúgy, mint utolsó találkozóján.

Carter 22 idényt és négy különböző évtizedet töltött a ligában, mindkettővel rekorder. Az Atlanta Hawks számára már véget ért az idény, miután az együttes nem szerepel - a tervek szerint július végén kezdődő - 22 csapatos folytatásban.

Borítókép: Will Newton/Getty Images

Videók