Versenyben maradt a Celtics

A második félidei fordítás mentette meg őket.


A Boston Celtics pénteken hétpontos félidei hátrányból fordítva nyert a Miami Heat ellen, amivel 3-2-re szépített az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának döntőjében.

A mezőny legeredményesebb játékosa a bostoni Jayson Tatum volt 31 ponttal, kilenc lepattanóval és hat gólpasszal. Ugyancsak kiemelkedően játszott német csapattársa, Daniel Theis, aki 15 pontot dobott, 13 lepattanót szerzett és volt egy asszisztja is.

"Büszkék vagyunk. Az volt a dolgunk, hogy játsszunk, versenyben maradjunk, a legjobb tudásunk szerint teljesítsünk, és úgy gondolom, a második félidőben elég jól játszottunk. A helyzetünk miatt ezt újra és újra végre kell hajtanunk" - nyilatkozta Brad Stevens, a Boston vezetőedzője.


Fotó: Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Csapata a második negyed közepén 12 pontos hátrányban volt, a harmadik felvonást azonban 41-25-re megnyerte, és az ekkor megszerzett előnyét a folytatásban tovább növelte. Erik Spoelstra, a Miami Heat szakvezetője közölte, ellenfelük remekül játszott a második félidőben, így megérdemelten nyert.

"Védekezésben nem voltunk eléggé kemények, és ennek megfizettük az árát, ráadásul a Boston nagy erőket mozgósított" - tette hozzá. A párharc következő mérkőzésére vasárnap kerül sor.

Eredmény, keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Boston Celtics-Miami Heat 121-108
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állás: 3-2 a Miami javára.

Borítókép: Mike Ehrmann/Getty Images

Videók