NBA-hírcsokor: Stewart letartóztatásba került, többen is érdeklődnek James iránt

Zajlik az élet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga háza táján. Nagy port kavart a Suns-Pistons meccs előtti balhé, LeBron Jamesért pedig a cserehatáridő lejárta előtt bejelentkezett a Warriors.


  • Isaiah Stewartot letartóztatták, miután a Phoenix Suns-Detroit Pistons meccs előtt rátámadt Drew Eubanskre. Előbb szópárbajba került a két játékos, majd Stewart megüötte Eubankst, a biztonságiaknak kellett szétválasztani őket. A Suns közleményt adott ki az eset után, amiben hangsúlyozták, hogy Eubanks semmivel sem provokálta a támadást, és az ilyen agresszió elfogadhatatlan. Mindannyian támogatják a játékosukat, emellett együttműködnek mindenben a helyi hatóságokkal és az NBA-vel is.
  • A Golden State Warrior ajánlatott tett LeBron Jamesért még a cserehatáridő lejárta előtt. A nyáron további sztárok megszerzésén dolgozhat majd a GSW, olyan neveket lehet hallani, mint Kevin Durant, Paul George vagy épp Jannisz Antetokounmpu. A Philadelphia 76ers is érdeklődik az NBA-legenda iránt, valamint más Phoenix Suns játékosoknál is. A Lakers klasszisa az utóbbi időszakban néhány meccset kihagyott bokaproblémák miatt, ám ennek ellenére is jól megy most a csapatnak, Anthony Davis szerint például a los angelesi együttes megtalálta identitását.
  • Jamesnek a következő szezonra játékosopciója van, és ugyan az tűnik a valószínűbbnek, hogy a nyáron marad a Lakersnél, de ha a távozás mellett döntene, akkor a Warriors és a 76ers is be fog állni az érdeklődők sorába. Amennyiben James marad a Lakersnél, akkor is az a valószínűbb, hogy lemond az 51,4 millió dolláros játékosopciójáról, majd egy új, ennél nagyobb fizetést garantáló szerződést ír alá.
  • A San Santonio Spurs tárgyal az Atlanta Hawksszal Trae Young ügyében, jelenlegi együttese még nem döntött, hogy őt vagy Dejounte Murray-t tartsák-e meg, mert minden bizonnyal a nyáron egyikőjüknek búcsút intenek, de az is lehet, hogy mindketten távoznak.
  • Kawhi Leonard játéka kérdésessé vált a hétvégi All-Star gálán, ugyanis ma hajnalban a közelítő izmánál sérülést szedett össze, Tyronn Lue, a Clippers edzője elmondta, nem súlyos a sérülés, az előző meccsen is ezzel lépett pályára.

(Borítókép: Kately Mulcahy / Getty Images)

Videók