"Nagyon fontos volt, hogy Kevint magunk között tudjuk"

Négy évre 65 millió dollárért hosszabbított Huerter az Atlantával.


Trae Young és John Collins után Kevin Huerterrel is hosszú távra szóló szerződését kötött az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks.

A további együttműködést négy idényre tervezik a felek, a megállapodás - amely a következő szezontól lép életbe - 65 millió dolláros (20,2 milliárd forint) jövedelmet jelent a 23 éves játékosnak. A 2018-ban draftolt Huerter húzóemberré nőtte ki magát, így meghatározó része volt abban, hogy csapata az előző idényben döntőig menetelt a Keleti-főcsoportban.

"Nagyon fontos volt, hogy Kevint magunk között tudjuk" - nyilatkozta Travis Schlenk, az Atlanta vezérigazgatója, majd hozzátette: igazán sokoldalú játékosról van szó, akit több poszton is be tudnak vetni, továbbá többféle hadrendbe be tudnak illeszteni.

5 Must-Read Quotes About Kevin Huerter From Rookie Press Conference |  Atlanta Hawks

A 201 centis játékos az elmúlt szezonban 11,9 pontot dobott átlagban 3,5 gólpassza és 3,3 lepattanója mellett, 69 meccsből 49-en kezdett. A legjobb formáját a rájátszásra tartogatta, a konferencia elődöntőjének hetedik mérkőzésén például 27 pontot szerzett a Philadelphia 76ers ellen. Korábban a szintén 23 éves Trae Young a maximális öt esztendőre írt alá 207 millió dollárért (64,5 milliárd forint) és a 24 éves John Collins is ugyanilyen hosszú időre kötötte magát a csapathoz 125 millió dolláros (38,9 milliárd forint) kontraktus keretében.

Borítókép/Fotók: nba.com

Videók