Még nem dőlt el semmi! Ismét szépített a Miami a döntőben

A döntő magyar idő szerint hétfőn hajnalban 1.30 órakor folytatódik.


A Miami Heat pénteken 111-108-ra nyert a Los Angeles Lakers ellen, és ezzel 3-2-re szépített az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjében.

A floridaiak 2-0 után hozták az első meccsüket a fináléban, majd riválisuk 3-1-es vezetésénél, pénteken megakadályozták a bajnokavatást. A Lakers előzőleg bejelentette, hogy az eddig szerencsét hozó fekete mezében próbálja megszerezni a klub történetének 17. bajnoki gyűrűjét.

Az aranysárga-lilák ugyanis ebben a rájátszásban mind a négy meccsüket megnyerték a januárban helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryant beceneve után Fekete Mambának nevezett mezben. A gárda egyik sztárja, Anthony Davis ráadásul aranyszínű cipőben lépett pályára, megelőlegezve az ünneplést.


(Kép: Sam Greenwood/Getty Images)

A Heatben továbbra sem állt rendelkezésre sarokproblémák miatt a 19 pontos átlagnál tartó szlovén Goran Dragic.

A hallatlanul izgalmas mérkőzés a két vezér dobópárbaját hozta, a kaliforniaiaknál LeBron James 40, a túloldalon Jimmy Butler 35 ponttal remekelt. A vége előtt 46 másodperccel még a Lakers vezetett 106-105-re, innentől Butler mind a négy büntetőjét bedobta, és Tyler Herro sem hibázott a vonalról, míg a Los Angeles-ieknél a 28 pontos Davis szerzett duplát, majd amikor Jamesen három ember védekezett, kiadta az üresen álló Danny Greennek a labdát egy triplára, ő azonban a gyűrűt sem találta el a sorsdöntő dobással.


(Kép: Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images)

A mindössze egyetlen percet pihenő Butler 35 pontja mellett 12 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) ért el, csapata utolsó 10 pontjából nyolcat ő dobott és 12 büntetőjéből egyet sem rontott el.

A döntő magyar idő szerint hétfőn hajnalban 1.30 órakor folytatódik.

A meccs összefoglalója:

Eredmény, döntő:
Los Angeles Lakers-Miami Heat 108-111

A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 3-2-re

Kép: Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

Videók