Jön az NBA-történelem egyik legnagyobb rivalizálásának újabb fejezete

Négy mérkőzéssel folytatódik az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA alapszakasza, melyek közül kiemelkedik a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers párharca, a két patinás klub 374. alkalommal csap össze egymással.


Szebb napokat is megélt a 17-szeres bajnok Celtics és a 18-szoros győztes Lakers rivalizálása, hiszen jelenleg aliga vannak egy súlycsoportban a felek: a Boston továbbra is magabiztosan vezeti a keleti konferenciát, immár öt győzelemre nőtt előnye a Milwaukee Bucksszal szemben, míg a Los Angeles csak a nyugati tabella kilencedik pozicíóját foglalja el. LeBron Jamesék három idegenbeli mérkőzés után látogatnak a TD Gardenbe, melyből kettőt el is veszítettek.

A túloldalon Jayson Tatumék az Indiana Pacers és a New Orleans Pelicans ellen is magabiztos győzelmet arattak. Ráadásul a Boston Celtics hazai pályán 24 mérkőzéséből csupán kettőt veszített el. Tovább növeli a kelták esélyességét, hogy amíg náluk Kornet játéka bizonytalan, addig a vendégeknél LeBron James és Anthony Davis szerepeltetése is kérdéses, habár valószínűsíthető, hogy mindkét sztár ott lesz a parketten.

Magyar idő szerint péntek hajnalban további három meccset rendeznek még, a New York Knicks és az Indiana Pacers találkozója parázs csatát hozhat, hiszen a keleti harmadik és hatodik feszül egymásnak. A Cleveland Cavaliers a Memphis Grizzlies csapatához utazik, míg a Utah Jazz a Philadelphia 76erst fogadja Salt Lake Cityben.

(Borítókép: Harry How/Getty Images)

 

Videók