Ha minden így marad, Durant és James lesznek az All Star-gála csapatkapitányai

A jelenlegi állás szerint Anthony Davis és James Harden kiszorulna a kezdőötösökből.


A Brooklyn Nets játékosa, Kevin Durant, valamint a címvédő Los Angeles Lakerst erősítő LeBron James vezeti az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-gálájának szavazását.

A legjobb játékosokat felvonultató találkozót eredetileg Indianapolisba tervezték, ám a pandémia miatt törölték, ugyanakkor a legújabb információk szerint március 7-én, Atlantában mégis megrendezik.

A gála szavazása a rendezéstől függetlenül zajlik, csütörtökig pedig a másfél éves kihagyás után a mostani szezonban visszatért Kevin Durant gyűjtötte be a legtöbb voksot, több mint 2,3 milliót.

Mögötte a Lakers szupersztárja, LeBron James következik 2,2 millió szavazattal, azaz jelenlegi állás szerint ők lennének a csapatkapitányok keleten, illetve nyugaton.


Anthony Davis nincs a Top5-ben

Fotó: Harry How/Getty Images

Mögöttük a Golden State Warriorsszal háromszoros bajnok Stephen Curry, valamint két európai kosaras, a szerb Nikola Jokic (Denver Nuggets) és a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks) kapta a legtöbb voksot.

Őket a Los Angeles Clippers ásza, Kawhi Leonard, valamint James csapattársa, Anthony Davis követi a rangsorban, ám utóbbi a jelenlegi állás szerint nem férne be a nyugati kezdőötösbe, mivel csak hatodik a főcsoport játékosaira leadott szavazatokban.

Keleten Durant mögött a legutóbbi két alapszakasz legértékesebb játékosa, a görög Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks) következik, rajtuk kívül Joel Embiid (Philadelphia 76ers), a pontlistát vezető Bradley Beal (Washington Wizards) és Kyrie Irving (Brookly Nets) alkotná jelenleg a kezdőcsapatot, amelyből az ugyancsak brooklyni James Harden szorulna ki.

A szurkolói szavazás február 16-án zárul, a kezdőcsapatokat két nappal később hirdetik ki, míg az edzők által választott további résztvevőkre február 23-án derül fény.

Borítókép: Chris Elise/NBAE via Getty Images

Videók