Dudaszó: Parsons a celeb, Mathurin az ifjonc MVP!

Minden, amit a 2024-es, Indianapolis városában zajló NBA All-Star Gála pénteki történéseiről tudni érdemes!


A hírességektől hemzsegő 2024-es Ruffles NBA All-Star Celebrity Game a Shannon Sharpe irányította Team Shannon 100-91-es győzelmével zárult, köszönhetően az NFL-sztár Micah Parsons döbbenetes, 37 pontos és 16 lepattanós performanszának. Nem túl nagy meglepetésre a Lucas Oil Stadium első e heti mérkőzésének MVP-je is Parsons lett, akit fontos pillanatokban segített ki az egyaránt 4-pontos kísérletet elsüllyesztő Puka Nacua és Dylan Wang, amely dobások feltétlenül kellettek ahhoz, hogy a Team Stephen A. Smith vezette ellenfélnek ne legyen módja a fordításra. A találkozón debütált az új LED-pálya, sokak megelégedésére, és sokak szemét égetve.

 

Az első, valódi NBA-szereplőket felvonultató eseménye a hétvégének mindig a péntek esti főmérkőzés, azaz a Rising Stars. Idén az első-, és másodéves játékosokból alkotott 3 csapaton túl egy kizárólag G-league játékosokra építő 4. csapat is szerepelt – Jalen Rose, Tamika Catchings, Pau Gasol és Detlef Schrempf szakmai „felügyelete” mellett, – elődöntő-döntő formátumban mérve össze tudását. Fontos kiegészítés, hogy az elődöntőket 40 dobott pontig, a finálét pedig 25 pontig játszották – tehát nem idő, hanem pontkorlát került kiírásra, aki elsőként érte el a célban meghatározott pontszámot a csapatok közül, az nyert
 

Az első elődöntő, a Team Jalen – Team Tamika párharc 40-35-öt hozott. Hiába kezdett 9-0-val a Tamika Catchings vezette alakulat, 15-2-es válasz érkezett rá. A Team Jalen-ben az Indiana Pacersben is villogó Bennedict Mathurin volt a vezér, 18 ponttal, és kulcspillanatban dobott tempóval vétetve észre magát. A másik oldalon Scoot Henderson 10 pontot, Jaden Ivey pedig 8 egységet, 3 lepattanót és 4 szerzett labdát jegyzett.
 

A második elődöntő, a Team Detlef – Team Pau párbaj 41-36-tal ért véget, nagyban a korai, 11-0-s rohamnak köszönhetően. Nem adta olcsón a bőrét Pau Gasol csapata, hiszen -12-ről még -1-re megközelítették riválisukat, ám Matas Buzelis végül egy alapvonali, kellemesen nehéz tempóval lezárta a csatát. A G-league játékosokból álló Team Detlefben leginkább a tavalyi NBA zsákolóbajnok, Mac McClung villogott (12 pont), a másik oldalon pedig Victor Wembenyama újra bizonyította klasszisát, 11 pontot, 7 lepattanót és két dobásblokkolást is bemutatva.

A 25 dobott pontig tartó finálé, a Team Jalen - Team Detlef találkozó simán alakult, 26-13-mal zárult – a győztes gárdában több volt a jó egyéni teljesítmény, stabilabbak és pontosabbak tudtak maradni mindvégig. A győztes tripla Jalen Williams nevéhez fűződik, az MVP-címet pedig a különösen az elődöntőben villogó, a két meccsen végül 22 pontot szerző Bennedict Mathurin emelhette magasba.

 

 (Fotó: Justin Casterline/Getty Images)

 

Videók