A Clippers nem bírta el legjobbjai hiányát

Sima vereséget szenvedett a Los Angeles-i gárda.


A New York Knicks elleni győzelemmel folytatódott, és már kilenc mérkőzés óta tart a Utah Jazz jó sorozata az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), a Los Angeles Clippers viszont hét siker után maradt alul, az Atlanta Hawks vendégeként.

Salt Lake City csapata az első félidőben még szenvedett, szokatlanul sok pontot kapott, így a nagyszünetben 13 pontos hátrányban volt. A fordulás után aztán feljavult a védelme, az addig jól dobó Knicks-játékosok egyre többet hibáztak, a Jazz pedig az ellenfél palánkjánál is jobban játszott. Mindez azt eredményezte, hogy a házigazdák egy negyed alatt szinte teljesen ledolgozták hátrányukat, az utolsó szakaszban pedig állva hagyták a vendégegyüttest.

 

Utah Jazz vs New York Knicks Full Game Highlights | 2020-21 NBA Season

nba #nbaseason #jazzvsknicks


A Utah kiváló csapatjátékkal diadalmaskodott, öten szereztek tíz pontnál többet. Royce O'Neale 20, míg Mike Conley 19 pontig jutott, Rudy Gobert pedig 18 pontja mellett, szedett 19 lepattanót és 4 blokkolást is bemutatott. A Jazz (13 győzelem/4 vereség) a liga második legjobb mérlegével áll, mindössze egy sikerrel lemaradva a címvédő Los Angeles Lakers (14/4) mögött.

A másik nyugati élcsapat, a Los Angeles Clippers nem bírta el legnagyobb sztárjai, Kawhi Leonard és Paul George hiányát Atlantában, ahol a házigazda Hawks összességében simán verte vendégét. A hazaiak legjobbja Trae Young volt, aki 38-at vállalt csapata 108 pontjából, mellette pedig De'Andre Hunter (22 pont) is eredményes estét zárt.

 

Los Angeles Clippers vs Atlanta Hawks Highlights (4th Quarter) | Jan 26, 2021 | NBA Season 2021

Los Angeles Clippers vs Atlanta Hawks Highlights (4th Quarter) | Jan 26, 2021 | NBA Season 2021


A nap harmadik meccsén a Houston Rockets, elsősorban John Wall 24, illetve Eric Gordon és Victor Oladipo 20-20 pontjának köszönhetően simán legyőzte a vendég Washington Wizardsot. A Rockets sorozatban harmadik sikerét aratta.

Eredmények:

Utah Jazz-New York Knicks 108-94
Atlanta Hawks-Los Angeles Clippers 108-99
Houston Rockets-Washington Wizards 107-88

Borítókép: Kevin C. Cox/Getty Images

Videók