Soproni vereség Oroszországban

Bár három negyeden keresztül jól tartotta magát az Uniqa-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata, végül tizenhárom pontos vereséget szenvedett az Orenburg otthonában.


Nem járt sikerrel a Székely Norbert vezette magyar bajnok Oroszországban, hiszen három negyednyi szép helytállás után elfáradtak a mieink, és végül tizennégy ponttal vesztették el a záró periódust. Pedig nem indult rosszul a meccs, hiszen az első negyedben tartotta a lépést riválisával a Sopron, sőt, Kurasova vezérletével öt pontos előnnyel mehettek pihenni a sárga-zöldek. A második játékrészre aztán magára talált az Orenburg, és előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette – a vendégek mindössze kilenc pontra voltak képesek a mérkőzés ezen szakaszában.

A második félidőre aztán megint összekapta lányait Székely Norbert, akik a harmadik periódus hajrájában az egyre inkább belelendülő Horti Dóra és Fegyverneky Zsófia révén a vezetést is átvették! Ezt követően azonban következett egy több mint négy perces gólcsend, amit a házigazda Orenburg könyörtelenül kihasznált, és a 18 pontog jutó Katie Douglasnak is köszönhetően megfordították az állást. A záró negyedben a Sopron mindössze hét dobott pontra volt képes, két lyukas negyeddel pedig nem nagyon lehet az Euroligában meccset nyerni. A mieink ezzel 3/5-ös mutatóra rontották mérlegüket.

A Soproniak továbbjutásához most már bravúr kellene, hiszen a következő két mérkőzést a Salamanca otthonában, illetve a veretlen Fenerbahce ellen vívják majd a Székely-lányok, így nagy valószínűséggel 3/7 lesz a mieink mérlege. Onnan pedig továbbjutni…

Női kosárlabda Euroliga, 8. forduló

Nagyezsda Orenburg (orosz) – Uniqa-Euroleasing Sopron 64–51 (29–25)
Legjobb dobók: Douglas 18, Veramejenka 13, Brunson 12, ill. Kurasova 16, Fegyverneky 11, Horti 10
Székely Norbert, a Sopron edzője: - Tudásunk végsõ határán játszottunk! Sajnos a végére fizikailag felõröltek minket.

 

 

Videók