Soproni diadal a Mersin felett

A soproni csapat egy hét múlva a csoport magyar derbijén a DVTK-t fogadja.


A címvédő Sopron remekül védekezve legyőzte hazai pályán a szintén élcsapatnak számító török Mersint csütörtökön a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában.

Eredmények:
Női Euroliga, 9. forduló, B csoport:

Sopron Basket-Mersin (török) 51-44 (12-11, 15-13, 12-8, 12-12)

A Sopron a 2023-as nyitányon 6/2-re javította győzelmi mutatóját odahaza a belga Mechelen elleni sikerrel, így a B csoport éléről várta a folytatást. A Mersin - amely novemberben 75-50-re kikapott odahaza a magyar bajnoktól - 5/3-mal érkezett Magyarországra. A törököknél az elmúlt két hónapban két edzőváltás is történt, emellett szerződtették az előző WNBA-döntő legjobbját, Chelsea Grayt.

Gáspár Dávid együttese 0-7-tel kezdett, de néhány perccel később már 10-9 állt az eredményjelzőn, főként a nemrég Sopronba visszatért, magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne-nak köszönhetően. A második negyed elején a túloldalon súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett a WNBA All Star-válogatott amerikai Tiffany Hayes, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia duplái tartották versenyben a hazaiakat, akik az ausztrál válogatottal nemrég világbajnoki bronzérmes Ezi Magbergor triplájával 21-19-nél ismét átvették a vezetést. A nagyszünetben 27-24 volt az állás.

Térfélcsere után a vendégek 8 perc alatt mindössze 2 pontot hoztak össze, 37-28-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség, Fegyverneky pedig a mezőny legjobbjaként 13 pontnál tartott. A 39-32-ről induló zárószakaszban az ellenfél felzárkózott 3 pontra, de a házigazdák elképesztő védőmunkája miatt többször is letelt a törökök támadóideje. A vége magabiztos hazai siker lett, a soproni csapat egy hét múlva a csoport magyar derbijén a DVTK-t fogadja.

Később:
Mechelen (belga) - DVTK HUN-Therm 60-96 (25-26, 16-18, 6-23, 13-29)

Borítókép: Sopron Basket/Facebook

Videók