Magabiztosan nyert a Sopron az Euroligában

Huszonkét ponttal győztek a Landes ellen.


A Sopron Basket hazai pályán 22 ponttal legyőzte a francia Landes együttesét csütörtökön a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.


Női Euroliga, 7. forduló:
B csoport:
Sopron Basket-Landes (francia) 76-54 (26-20, 16-8, 23-13, 11-13)

A magyar csapat legjobb dobói: Williams 14 pont, January 12, Brooks 11

Az elmúlt három idényben rendre négyes döntőbe jutó, az NB I-ben százszázalékos Sopron a múlt héten 4/2-re rontotta győzelmi mérlegét a Galatasaray csarnokában, elszenvedve - az összes sorozatot figyelembe véve - idénybeli második vereségét. Gáspár Dávid vezetőedző együttese csak rosszabb kosárarányával szorult a B jelű nyolcas második helyére az éllovas törökök mögött.

A francia bajnok Basket Landes 3/3-as mutatóval érkezett Magyarországra, miután legutóbb odahaza kikapott a spanyol Gironától.

Ezúttal már a nagyszünetre 14 pontos előnnyel vezettek a soproniak, akik végül magabiztos sikert arattak, amelyből a franciákkal Tokióban olimpiai bronzérmes Gabby Williams 14 ponttal vette ki a részét.

Ami a két klub egymás elleni mérlegét illeti, ez volt az ötödik El-találkozójuk, és mindig a Sopron győzött. A magyar csapat egy hét múlva a spanyol Gironát fogadja.

A kontinentális elitsorozat főtábláján két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy helyezett a negyeddöntőben folytatja, az 5-6. helyezettek pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerülnek.

Borítókép: Tóth Zsombor/ Sopron Basket (archív) 

Videók