Hanga Ádám még két évig a legmagasabb szinten akar játszani

A jelenleg sérült magyar kosaras a jövőbeli terveiről beszélt


Több mint egy hónapja harcképtelen Hanga Ádám, akinek kosárlabdacsapata, a szerb Crvena zvezda a hétvégén megnyerte a regionális ABA Ligát. 

A 35 éves klasszis április 16-án, egy edzés során szenvedett kézközépcsonttörést, amely miatt idő előtt véget ért a szezonja. Mint az MTI-nek adott interjújában elmondta, eleinte úgy tűnt, hogy nincs szükség műtétre.

"A röntgenfelvételek alapján csak egy rögzítőkötést kaptam, de a háromhetes kontrollnál kiderült, hogy nem jól forrnak össze a csontok, így múlt csütörtökön mégis kés alá kellett feküdnöm. Azóta már levették a gipszet, csúnya csavarok állnak ki a kezemből, de négy hét múlva elvileg elkezdhetem a rehabilitációt" - fejtette ki a 200 centis kosaras, akinek saját bevallása szerint komoly gyógyírt jelentett az ABA-diadal.

"Ezzel a sikerrel biztos, hogy elindulhatunk jövőre is az Euroligában, ráadásul a döntőben 3-0-ra vertük meg az ősi rivális Partizant, amire eddig még nem volt példa. Már csak a szerb bajnokság van hátra, és akkor meglehet a zvezdának a triplázás" - jelentette ki a játékos, aki 2017-ben elnyerte az Euroliga legjobb védője-díjat.

Kifejtette, az Euroliga-szezon nem úgy sikerült, ahogy tervezték, de végső soron mindegy, hogy kilencedikként vagy - mint ahogy történt - 16-odikként nem jutnak be a rájátszásba.

Ami a terveket illeti, Hanga Ádám közölte, 1+1 éves szerződést kötött tavaly a szerb klubbal, amelynek július 15-ig van lehetősége lehívni a hosszabbításos opciót.

"Egyelőre semmi sem konkrét, de háromgyermekes apaként az az elsődleges célom, hogy itt maradjak Belgrádban. Nem tehetem meg a családommal, hogy évente másik euroligás csapathoz igazolok, most az a célom, hogy kétéves szerződést kapjak, mert ennyi ideig még mindenképpen szeretnék a legmagasabb szinten játszani" - mondta Hanga Ádám, hozzátéve, a június 5. és 11. között esedékes válogatott összetartáson azt tervezi, hogy meglátogatja társait a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában.

(Fotó: facebook/Hanga Ádám)

Videók