Hanga Ádám: ha nem erőltetem a játékot, már játszhatnék

Saját bevallása szerint túl korán erőltette a játékot, ezért lehet még hetekig harcképtelen Hanga Ádám, a szerb Crvena zvezda kosárlabdázója.


 A 34 éves magyar játékos pénteken a M1 aktuális csatornának felevenítette, hogy október végén, a Partizan ellen 98-87-re elvesztett bajnoki mérkőzésen kapott egy ütést a térdére, amely másnapra bevérzett.

"Leszívták a folyadékot, fájdalmaim voltak, de pár nappal később játszottam a Bayern München elleni Euroliga-mérkőzésen. Ha nem erőltettem volna, akkor most már játszhatnék, ez az én butaságom volt, magamra vállalom" - jelentette ki a válogatott kosaras, hozzátéve, komolyan kell vennie a felépülést, mert már háromszor is műteni kellett a térdét.

Ami a jelenlegi állapotát illeti, fájdalmai vannak, és nem tud teljes értékű munkát végezni, de reméli, hogy két-három hét múlva visszatérhet.

"Ami a legfontosabb, az az idő. Erre van most szüksége a térdemnek, hogy meggyógyuljon" - mondta Hanga Ádám, majd rátért a belgrádi klub helyzetére. A gyenge Euroliga-rajt - három győzelem és hét vereség - miatt a zvezda ugyanis nemrég edzőt váltott, a montenegrói Dusko Ivanovic helyett már a görög Jannisz Szfairopulosz ül a kispadon.

"Messze van még a vége, hosszú a szezon, és nem sok győzelem választ el minket az ötödik helytől. Pozitívnak kell maradni, egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak a dolgok" - jelentette ki Hanga, akinek csapata a 18 csapatos EL-mezőny 16. helyén áll.

Fotó: Nikola Krstic/MB Media/Getty Images

Videók