Érdemes a magyarokra figyelni a női Euroliga negyeddöntőjében

A DVTK az ESB Villeneuve ellen lép pályára, a Juhász Dorkát foglalkoztató Schio az USK Prahával, Kiss Virág Mersinje a Zaragozával került szembe.


Az követően, hogy január végén véget értek a női Euroliga csoportküzdelmei, február 21-én kezdetét veszik a negyeddöntők. A lebonyolítás értelmében a továbbjutáshoz két győzelmet kell elérni, a párharcok tehát legfeljebb három mérkőzésen dőlnek el. A harmadik mérkőzést az a csapat rendezi, amelyik előkelőbb helyen végzett a csoportjában.

A magyar csapatok közül az UNI Győr a B-csoport nyolcadik helyén végzett, így nem jutott be a negyeddöntőbe, a DVTK viszont a második lett az A-csoportban (14 mérkőzésen 9 győzelem, 5 vereség), ezért érdekelt a legjobb nyolc között. Ellenfele a B-csoportban harmadik ESB Villeneuve lesz, amely ellen korábban még nem mérkőzött meg az Euroligában, így mindenképp izgalmas párharc várható.

A magyar szurkolóknak ugyanakkor nem csak a miskolciak teljesítményét érdemes követniük, két válogatott játékos is szerepel a többi csapatban. Az B-csoport második helyén végző Mersinben Kiss Virágért lehet szorítani, a török csapat az A-csoportban harmadik Zaragozát kapta. Juhász Dorka az olasz Schio tagjaként az USK Praha ellen készülhet, és mivel a Schio negyedik lett az A-csoportban, míg a Praha megnyerte első a B-ben, nem mondható feltétlenül a párharc esélyesének. Persze a parketten dől el minden…

KOSÁRLABDA. NŐI EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ
Február 21., szerda

DVTK–ESB Villeneuve (18:00)

Fenerbahce – Perfumerias Avenida (17.00)

CBK Mersin–Zaragoza (17:30)

USK Praha–Schio (19:00)

Fotó: Getty Images / Ahmet Okatali / Anadolu

 

 

Videók