Az utolsó Valladolid alaposan megtréfálta Hangáékat

A spanyol kosárlabda bajnokság 24. fordulójában a Blancos de Rueda Valladolid ellenfele volt a Hanga Ádámot is soraiban tudó Assignia Manresa.


A találkozó esélyese egyértelműen a Manresa volt, de a papírforma ezúttal kevés volt az üdvösséghez.

Hanga Ádám a cserepadon kezdte a mérkőzést. Jaume Ponsarnau ezúttal 19 percnyi játékidőt szánt a magyar játékosnak. Hanga ezalatt 3 pontot dobott és két lepattanót gyűjtött be, illetve egy gólpasszt is adott.

Az első három negyedben egyébként jól tartotta magát a Manresa, hiszen az utolsó 10 percre fordulva 1 ponttal vezetett a Valladolid, amely elsősorban Diego García és Ricardo Uriz remeklésének köszönhetően vezetett és nyerte meg végül a találkozót 79-70-re.

Győzelme ellenére a Valladolid továbbra is utolsó a bajnokságban 6/17-es győzelmi mutatóval, míg a Manresa visszacsúszott a 11. helyre 12/12-es mutatójával.

A találkozóról Hanga Ádám beszélt szakértő rovatában: "Megérdemelte szombat este a győzelmet a Valladolid. Sokkal több lepattanót szedtek, koncentráltabban jatszottak. Nem működött a csapatjátékunk, egyszerűen nem volt meg az összhang köztünk. Elkapkodtuk a támadasokat, emellett rossz ütemű dobásokat vallaltunk. Hét nap leforgasa alatt ez volt a harmadik meccsünk. Ebből kettőt megnyertünk, ahogy terveztük. Persze az igazi az lett volna, ha mindhármat hozni tudtuk volna."

Liga Endesa, 24. forduló:
Blancos de Rueda Valladolid - Assignia Manresa 79-70 (25-19, 15-17, 16-19, 23-15)
Valladolid: García (20), Robinson (13), Martín (15), Borchardt (5), Udrih (4), Sonseca (5), Zamora, López.
Manresa: Javi Rodríguez (4), Montañez (8), Downs (13), Doellman (12), Asselin (9), Gladyr (7), Hanga (3), Achara (12), Oriola (2), Palsson, Álex Hernández.

Videók