A Sopron idegenben is kikapott az Euroliga címvédőjétől

Hiába vesztette el előző három meccsét a női kosárlabda Euroliga címvédője, a Perfumeiras Avenida, a magyar bajnok Sopron ellen már nem hibáztak a spanyolok, és 78-59-re legyőzték Székely Norbert tanítványait.


A vendég magyar csapat jól kezdte a B-csoport kilencedik fordulójának összecsapását, Olexandra Kurasova vezérletével az első negyed után néggyel a mieink álltak jobban, sőt, a még a második negyed közepén is a soproniak vezettek (20-24). Ekkor azonban ritmust váltottak a hazaiak, akik Allison Feaster-Frost és Marta Fernandez vezetésével egy 14-0-s rohammal gyakorlatilag a mérkőzést is eldöntötték – kis örömre volt okunk azért, hiszen a spanyoloknál szereplő Vajda Anna is feliratkozott a pontszerzők közé.

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknál Fernandez mellett Isabel Sanchez votl a fő pontfelelős, míg a mieinknél Fegyerneky Zsófia és Szara Krnjics próbálta tartani a tisztes távolságot. A negyedik játékrészben ugyan még sikerült egyszer felzárkóznunk tíz ponton belülre (57-52), ám Fernandez gyorsan tett arról, hogy ne álmodozhassunk sokáig.

A Sopron végül majdnem húsz pontos zakóba szaladt bele a címvédő otthonában, amelyben Vajda Anna 25 perc alatt tíz pontig és nyolc lepattanóig jutott.

 

Női kosárlabda Euroliga, kilencedik forduló

Perfumerias Avenida (spanyol) – Uniqa-Euroleasing Sopron 78-59 (17-21, 19-5, 23-22, 19-11)
Legjobb dobók: Fernandez 22, Feaster-Strong 11, Sanchez 10, Bonner 10, Vajda 10, ill. Kurasova 13, Fegyverneky 10, Krnjics 9
Székely Norbert, a Sopron edzője: „Ezen a mérkõzésen nem tudtunk kiegyensúlyozottan játszani. Hullámhegyek és -völgyek jellemezték a játékunkat. Nehéz volt itt játszani, mert Salamanca a női kosárlabdázás egyik fővárosa. Jobb csapat a spanyol, mi pedig nem álltunk készen egy ilyen győzelemre.”

A B-csoport állása: 1. Fenerbahce (török) 16 pont / 8 mérkőzés, 2. Avenida (spanyol) 15/9, 3. Nagyezsda Orenburg (orosz) 15/9, 4. Schio (olasz) 13/9, 5. Sopron 12/9, 6. Polkowice (lengyel) 11/8, 7. Tarbes (francia) 8/8  

 

Videók