Visszatértek a spanyol kosárlabda-hősök Madridba

A világbajnoki csapat tagjait a király, VI. Fülöp és felesége, Letizia hercegnő is köszöntötte.


VI. Fülöp spanyol király és felesége, Letizia Ortiz is köszöntötte a spanyol férfi kosárlabda-válogatott tagjait, akik vasárnap megnyerték a kínai rendezésű világbajnokságot.
A játékosok megmutatták a királyi párnak a trófeát, majd a közös képhez Rudy Fernández csapatkapitány az uralkodó nyakába akasztott egy vb-aranyérmet. A válogatott elvitte a győzelmi serleget Pedro Sánchezhez, a jelenlegi ügyvezető kormányfőhöz is, a szurkolók pedig a Kolumbusz téren köszönhették a játékosokat, ahová a csapat egy nyitott busz tetején érkezett meg.
 
VI. Fülöp spanyol király Rudy Fernándeztől aranyérmet kapott, emellett megérinthette a világbajnoki trófeát is. 
Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images
 
Az együttes mind a nyolc találkozóját megnyerte a vb-n, bár az elődöntőben az ausztrálokat csak kétszeri hosszabbítást követően múlta felül 95-88-ra, a fináléban az argentinok ellen már magabiztosan, 95-75-re győzött. A spanyolok történetük során másodszor lettek világbajnokok férfi kosárlabdában, először 2006-ban, Japánban diadalmaskodtak. Spanyol sajtóbeszámolók szerint a vasárnapi vb-döntő minden idők legnézettebb kosárlabda-mérkőzése volt az országban.
 

Videók