Sopron ismét rangos tornának ad otthont

Magyarországon lesz a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős tornája.


A Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős buboréktornáját március 17-től 19-ig.

A klub keddi tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) úgy határozott, hogy kiváló pályázata alapján a magyar bajnok bonyolítja le a négycsapatos, oda-visszavágó rendszerű tornát, amelyben az idény során veretlen hazaiak a francia Lyonnal csapnak össze kétszer. A viadal másik két résztvevője a legutóbbi, 2018/19-es kiírást megnyerő Jekatyerinburg, valamint a szintén orosz Dinamo Kurszk lesz. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek győztest.

"Sok mindenért dolgozunk és megdolgozunk" - kommentálta a hírt tömören Török Zoltán soproni ügyvezető.

A negyeddöntő másik buboréktornájának a házigazdája Salamanca lesz, ott még az ugyancsak spanyol Girona, továbbá a török Fenerbahce és Galatasaray lép pályára. A párharcok győztesei jutnak be az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.
Decemberben Sopron adott otthont az Euroliga egyik zárt kapus csoporttornájának a francia Bourges és Landes részvételével, majd a török Galatasaray is a Novomatic Arénában játszotta le két csoportmeccsét Gáspár Dávid együttese ellen.

A Sopron Basket hat forduló után százszázalékos mérleggel került be a negyeddöntőbe, hasonló teljesítményre a mezőnyből csak a Jekatyerinburg és a Salamanca volt képes.

A magyar elitcsapat - amely mind a 26 idénybeli tétmérkőzését megnyerte - címvédőként készül a héten Budapesten esedékes Killik László Női Magyar Kupára.

Borítókép:

Videók