Óriási győzelem! Euroliga-döntőben a Sopron-Basket

Végig vezetve győzték le a Salamancát.


A Sopron Basket 74-69-re legyőzte a spanyol Salamancát a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének pénteki elődöntőjében, így vasárnap a döntőben lép majd pályára.

Az ötödik Final Fourjukban szereplő soproniak 8-2-vel kezdtek, főként a 208 centis Határ Bernadett révén, majd a második negyedben 11 ponttal megléptek. Az ellenfél az idény legjobbjává választott Kahleah Copper kosaraival csökkentette hátrányát, de a szerb Jelena Brooks - a mezőny legjobbja - bedobta 15. pontját, majd Gabby Williams hármasával a nagyszünetben 47-31 volt az állás.

Térfélcsere után Gáspár Dávid együttese már 17 ponttal elhúzott, Brooks pedig már 21 pontnál tartott. A magyarok magabiztosan őrizték előnyüket, az utolsó játékrész 64-52-ről indult. Ebben a rivális váratlanul négy pontra feljött, de a hajrában a zöld-sárgák nem roppantak össze, és megérdemelten nyertek. A meccs hőse Brooks lett 27 ponttal.

 

A 14-szeres magyar bajnok ötödik Final Fourjában másodszor jutott be a fináléba, ahol a házigazda török Fenerbahcéval vagy a cseh USK Prahával csap majd össze vasárnap 16 órakor.

Borítókép: Tóth Zsombor/ Sopron Basket (archív) 

Videók