NBA: Jordan óta nem látott tehetség tart a Pelicanshoz

Nagy reményekkel kezdi meg majd első idényét az 1/1-es.


A szupertehetségnek kikiáltott 18 éves játékost a New Orleans Pelicans szerezte meg a New York-i drafton. A Duke Egyetemről érkező tinédzser már a méreteivel is figyelmet keltett, ugyanis 201 centimétere mellé 130 kilogramm társul, a karfesztávolsága 208, a súlypontemelkedése pedig 104 centi. A videofelvételek tanúsága szerint képes a büntetővonalról elugorva zsákolni, emellett dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel, az amerikai szakírók szerint a legendás Michael Jordan óta nem érkezett ilyen képességű játékos az NBA-be.
 
A börze második helyén a Memphis Grizzlies választotta ki az irányító Ja Morantét, harmadikként pedig R. J. Barrett játékjogát foglalta le a New York Knicks.
 
A 18 esztendős Williamsont a Duke-nál újonc évében az ACC legjobb újoncának, legjobb játékosának, egyben a legértékesebb játékosának is megválasztották.
Emellett neki ítélték a Wayman Tisdaleről és a Karl Maloneról elnevezett díjakat is. Előbbit a legjobb elsőéves egyetemisták, utóbbit a legjobb erőcsatárok kapják.
 
Williamson nemcsak a Duke Blue Devilssel ért el sikereket, hanem egyénileg is.
Fotó: Streeter Lecka/Getty Images
 
Borítófotó: Sarah Stier/Getty Images

Videók