Mégsem utazik az Egyesült Államokba a magyar kosaras

Határ Bernadett műtétje miatt marad itthon.


Idén nem megy az észak-amerikai profi női kosárlabdaligába (WNBA) Határ Bernadett.

A magyar bajnoki címvédő Sopron játékosa a WNBA idényében az Indiana Fevert erősítené, ám végül úgy határozott, idén nyáron nem utazik az Egyesült Államokba - közölte a Magyar Nemzet honlapja.

"Múlt héten csütörtökön megműtöttek, amit most három hónap rehabilitáció követ" - idézte Határt a weboldal.

A 25 éves, 208 centiméter magas játékos elárulta: a szezon utolsó másfél hónapjában sérüléssel bajlódott, már a válogatott februári Európa-bajnoki selejtezői után ki kellett volna hagynia legalább három hetet. Ám mivel a Sopron éppen több gonddal is küszködött, rossz passzban volt, ráadásul az edzéseken is kevesen voltak egészségesek, ezért nem pihent, erre az idény befejezése után kerítettem sort.

"Tíz napig nem edzettem, de ezt követően a kevésbé intenzív gyakorlatoknál is éreztem a fájdalmat a bokámban. Elmentem MRI-vizsgálatra, ami után az orvosok a műtétet javasolták. Akkor erre még nemet mondtam, reméltem, lesz más megoldás is. A leleteket elküldtem Indianába, ahol azt mondták, rajtam múlik, hogy kiutazom-e, ők mindenesetre a szűk, tizenkettes keretben számítanának rám" - közölte.

Jelenleg sem a férfiak ligájának (NBA), sem a WNBA-nek nincs kitűzve az időpont a folytatásra, a bokáját viszont egy éven belül biztosan műteni kellett volna.

"Abban maradtunk, hogy felfüggesztjük a szerződésemet. Ez azt jelenti, hogy a jövő nyárig a játékosuk maradok, folyamatosan figyelnek, segítenek, és ha nem jön közbe semmi, akkor a tavasszal, a magyar bajnokság befejezés után megyek, és készülök a WNBA-meccsekre" - fejtette ki Határ.

"Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, a legkisebb rosszat választottam. Ha most odamegyek, valakit kitesznek miattam a keretből, és pár hét múlva kiderül, nem tudok játszani, nem lenne tisztességes. Arról nem is szólva, hogy ma még nem tudni, lesz-e az idén WNBA" - fűzte hozzá. Kiemelte: reményei szerint a hazai felkészülés rajtjára újra tökéletes állapotban lesz.

Borítókép: Sopron Basket

Videók